Deputatul Florin Popescu, cercetat penal dupa ce ar fi cerut 70 de tone de PUI pentru campanie. "Oricum, nu erau droguri"

×
Codul embed a fost copiat

Deputatul, Florin Popescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, se alatura altor alesi din Parlamentul Romaniei pentru care procurorii anticoruptiecer arestarea preventiva.

Demnitarul este acuzat ca a cerut si primit de la un om de afaceri 70 de tone de pui, pe care le-a daruit locuitorilor judetului Dambovita, in timpul campaniei electorale din 2012.

Deputatul Florin Popescu a ajuns la sediul DNA in jurul orei 12:00. La intrarea in sediu, Popescu a declarat ca nu stie in ce calitate a fost chemat, desi acest lucru a fost scris in citatia pe care a primit-o acasa. Popescu a mai adaugat ca, la campania din 2012, nu a facut nimic in afara de a merge din poarta in poarta si de a vorbi cu oamenii, pentru ca era suspendat din functia de presedinte si ca nu ar fi cerut nimic niciunui om de afaceri.

Fostul presedinte PDL Dambovita a fost cercetat de ANI in trecut pentru conflict de interese. El a fost acuzat ca, in perioada era si seful Consiliului Judetean Dambovita, ar fi semnat mai multe contracte de lucrari publice cu o firma la care era asociat si pe care o controlau membri din familia sa. Prin acele contracte ar fi obtinut foloase materiale de sute de mii de euro.

Florin Popescu ar fi cerut 70 de tone de pui pentru a le da in campanie

Citește și
Radu Mazare
Radu Mazare continua sa fie in vizorul procurorilor DNA. "Uite o hartiuta, cu o domnisoara politist, draguta de altfel"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Deputatul Florin Popescu si-a folosit influenta ca presedinte al filialei Dambovita a unui partid si a cerut administratorului unei firme 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, miercuri, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Florin Aurelian Popescu, la data faptelor presedinte al organizatiei Dambovita a unui partid politic, in prezent deputat, pentru infractiunea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000, si anume folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, in 2012, Florin Popescu, folosindu-si influenta si autoritatea functiei de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societati comerciale (denuntator in cauza) cantitatea de 60 sau 70 tone de pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 de lei, "pentru a o distribui cetatenilor in scop electoral, in contextul campaniei electorale din luna iunie 2012".

"Pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri", au precizat procurorii, in documentul citat. Detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu impreuna cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urma, sustin anchetatorii.

Reactia lui Florin Popescu: "Nu erau droguri"

Deputatul Florin Popescu a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca procurorii il acuza de fapte de coruptie, respectiv ca ar fi cerut de la o firma din Dambovita, in campania electorala din 2012, saci cu produse agricole, el precizand ca, "oricum, acestea nu sunt droguri".

"In primul rand, vreau sa multumesc celor de aici, de la DNA, pentru ca au fost foarte corecti, mi-au spus toate articolele din lege pe care le-as fi incalcat si mi-au pus la dispozitie dosarul in termenul legal. Mi-au adus la cunostinta invinuirile, faptul ca am avut o legatura acum doi ani de zile, in 2012, cu o firma de pe raza judetului Dambovita si ca as fi solicitat, in prima functie pe care am avut-o, anumite produse agricole, pe care sa le folosesc in campania electorala", a spus deputatul Florin Popescu.

Deputatul a precizat ca le-a cerut procurorilor un termen de cateva zile in care sa discute cu avocatii, dupa care va reveni la DNA pentru a-si expune punctul de vedere. Intrebat despre cati saci de produse a fost vorba, ce produse erau si in ce scop le-a folosit, Florin Popescu nu a dorit sa comenteze, dar a aratat ca nu are nimic de ascuns, ca este la dispozitia justitiei si ca "oricum nu sunt droguri".

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Metoda prin care senatorul Marius Isaila ar fi ascuns banii din mita.
Metoda prin care senatorul Marius Isaila ar fi ascuns banii din mita. "Ba, fii atent. Te duci in birou si faci un contract"

"Te duci la birou si faci un contract de imprumut intre tine si el!". Asa si-ar fi invatat senatorul PSD Marius Isaila consilierul sa ascunda mita luata de la un om de afaceri.

Radu Mazare continua sa fie in vizorul procurorilor DNA.
Radu Mazare continua sa fie in vizorul procurorilor DNA. "Uite o hartiuta, cu o domnisoara politist, draguta de altfel"

Procurorii DNA au reluat, marti dimineata, perchezitiile in dosarul de mita al primarului Constantei, Radu Mazare. Este vorba despre extinderea anchetei care vizeaza cartierul de locuinte sociale Henri Coanda.

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, lauda DNA si ANI pentru lupta cu coruptia in Romania:
Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, lauda DNA si ANI pentru lupta cu coruptia in Romania: "Nimeni nu e deasupra legii"

Martin Harris, reprezentantul Marii Britanii la Bucuresti a fost invitat la “Dupa 20 de ani”, emisiune difuzata de Pro Tv si PROTV NEWS, pentru o discutie de ramas bun.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.