De teama inundatiilor, oamenii sapa singuri santuri pentru scurgere. La Tulcea, apele se aduna deja
Dupa cosmarul ninsorilor, oamenii se uita ingroziti la muntii de zapada asezati pe case si pe drumuri, care se pot transforma in suvoaie periculoase.
De teama inundatiilor, multi sapa singuri santuri pentru scurgere. La Tulcea apele au inceput deja sa se adune pentru ca drumarii au facut lucrari de mantuiala.
In judetul Tulcea, localitatea Cataloi, este integrata intr-un program de refacere a infrastructurii.
Peste patru milioane de lei au intrat in buzunarele firmelor care au efectuat lucrarile, dar au uitat sa amenajeze santuri de scurgere a apei. Iar acum, de cand s-au topit nametii, toata zona e o balta uriasa.
Pe strada nu se mai poate trece, iar localnicii au fost nevoiti sa-si construiasca, la fel ca acum 100 de ani, podete din sipci de lemn, ca sa aiba pe unde pasi.
Nici in judetul Braila nu e mai bine. In multe comune zeci de case sunt si acum in zapada pana la acoperis, la trei saptamani de la primele ninsori. Multe dintre ele sunt din chirpici, iar proprietarii se tem ca vor cadea la primele inundatii.
Culmea ironiei, primariile sustin ca nu mai au nici un ban, dupa ce ar fi cheltuit foarte mult cu deszapezirea, desi multe drumuri sunt si acum ingropate in nameti. In aceste conditii autoritatile nu au fonduri sa cumpere saci pentru nisip si folie in caz de inundatii.
In judetul Dolj, in comuna Mischii, satui sa mai astepte ajutoare, localnicii au inceput sa-si sape singuri canale si santuri in pamant pentru scurgerea apei.
O femeie are 84 de ani si a dat la lopata cot la cot cu tinerii.
In schimb, intr-o comuna invecinata, Pielesti, altii priveau nostalgici muntii de zapada in fata unei sticle de bere.
In urma cu 6 ani, in judetul Dolj, apa provenita din topirea zapezilor a distrus complet mai multe localitati.