Zecile de mii de romani care au si acum casele troienite se tem de inundatii. Ce spun meteorologii

23-02-2012 22:27

O primavara periculoasa ne da tarcoale in urmatoarele zile. Din pacate, vestea ca vremea se incalzeste brusc ii sperie pe oameni, in loc sa-i bucure.

Zeci de mii de romani se tem de inundatii, in conditiile in care sambata se vor inregistra 12 grade Celsius, iar ei au si acum casele troienite.

Meteorologii indulcesc pastila si spun ca ar fi cu adevarat in pericol doar daca temperaturile ar urca brusc pana la 20 de grade. Doar atunci, spun ei, zapezile de pe versanti s-ar putea transforma in adevarate rauri.

Cel mai cald va fi chiar in zonele acoperite de nameti saptamani in sir. Insa vremea se schimba in toata tara. Temperaturile vor urca pana la 10 grade, dar va ploua usor in Banat, Crisana, Moldova si Dobrogea. Sambata va fi si mai placut. Se vor inregistra 12 grade la Calarasi, Braila si Galati, judete in care iarna a facut ravagii.

Oamenii sunt deja disperati. Sotii Zamfir din Braila nu mai au somn de cateva zile. Peretii din chirpici ai casei lor s-au imbibat de apa si au inceput paraie.

In acest sat troienele inca se ridica pana la nivelul acoperisului, iar barbatul abia a sapat o carare ingusta in jurul locuintei.

Autoritatile de la Bucuresti monitorizeaza situatia.

Singurul lucru bun este ca desi va ploua nu vor cadea cantitati mari de apa.

Chiar daca riscul de inundatii nu este iminent, primarii sunt sfatuiti sa ramana in garda si sa ii ajute pe oamenii sa duca zapada cat mai departe de gospodarii.

Tags: inundatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO