De Florii, restaurantele au făcut cu greu față comenzilor de pește. Cât au cheltuit românii pentru o masă
Duminică a fost dezlegare la pește, așa că cei care n-au vrut să-și afume bucătăria ca să mănânce ca la restaurant au preferat să comande specialități pregătite de bucătari iscusiți.
În topul cerințelor au fost ciorbele pescărești, scrumbia și crapul pe plită, alături de mămăliguță și mujdei.
Operatoare preluare comenzi: ”Timpul de așteptare o să fie destul de multicel, pentru că sunt Floriile și este foarte, foarte aglomerat”.
La acest restaurant pescăresc din județul Constanța telefonul a sunat fără pauză. Lumea a cerut de la salată de icre până la fructe de mare.
”Reporter: Ce ați comandat?
Client: Biban pe plită. Sărbătoarea aceasta ne stimulează să mâncăm pește”.
”Eu sunt din București, am dat comanda acum 2 ore, mergem pe plajă să mâncăm”.
Mult mai câștigați au fost cei care au ales să li se facă livrarea la domiciliu.
Unii cred că peștele mâncat de Florii are puteri tămăduitoare
”Alexandru Munteanu, manager restaurant: Până la ora prânzului am reușit să preluăm 300 de comenzi și le-am și livrat deja.
Reporter: Care e comanda medie?
Alexandru Munteanu: Cam 60 de lei pe colet”.
”Reporter: Ziua asta cum e?
Livrator: Full- full, foarte bine”.
Și de la această tavernă din Brașov au plecat în tot orașul zeci de platouri.
Sava Camelia, administrator tavernă: ”Acum scrumbia pentru că e de sezon, crapul, morunul, somnul, dorada, păstrăv. Lumea comandă pește că e mai comod, ușor de pregătit aici, nu face miros și mulți nu știu să îl gătească cum îl gătim noi”.
Cei care obișnuiesc să țină post spun că peștele mâncat de Florii, când este a doua dezlegare din postul Paștelui, are puteri tămăduitoare.