De ce nu a funcţionat vineri aplicaţia de programare la vaccinare. Explicaţiile STS

Ultima actualizare: 15-01-2021 18:28
De ce nu funcţionează aplicaţia de programare la vaccinare. Explicaţiile STS

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID nu a fost funcțională vineri, deoarece era în curs de actualizare, dar problema a fost rezolvată între timp, a anunțat STS.

UPDATE - Platforma a fost actualizată și funcționează în mod normal

„În acest moment platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat.

Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze”, a anunțat STS.

Știrea inițială

În prezent se face transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa l pe varianta actualizată pentru etapa a ll-a, transmite Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, conform News.ro.

”Având în vedere că trecerea de la prima etapa s-a realizat începând cu orele 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2”, anunţă STS referitor la funcţionarea platformei naţionale pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19.

Instituţia subliniază că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare.

Specialiştii STS desfăşoară activităţile tehnice necesare pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă a platformei de programare la vaccinare.

"Sunt multe de recuperat privind funcţionarea platformei", a spus şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. "E regretabil că platforma nu funcţionează"

Cea a de a doua etapă a vaccinării anti-COVID, pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru cele cu boli cronice şi pentru cele care lucrează în domenii esenţiale a fost lansată vineri, preşedintele Klaus Iohannis fiind primul care s-a vaccinat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO