Ce spune un instructor de fitness despre condiția fizică a președintelui Klaus Iohannis

15-01-2021 17:35


Președintele țării, Klaus Iohannis, a fost vaccinat în vineri dimineață împotriva Covid-19 la Spitalul Militar Central din București.

El a dat astfel startul etapei a doua a campaniei de imunizare și le-a recomandat românilor să îi urmeze exemplul.

Evenimentul, transmis în direct, este intens comentat online și offline. Și nu se discută doar despre vaccinare, ci și despre condiția fizică excelentă a președintelui, după ce și-a dezvelit brațul.

Klaus Iohannis a ajuns la 10 dimineața la Spitalul Militar Central. Managerul instituției l-a condus în sala unde i s-a administrat vaccinul.

Totul a durat doar câteva secunde, au urmat apoi minutele în care personalul medical s-a asigurat că nu apar efecte adverse grave. Klaus Iohannis se va întoarce după 21 de zile pentru doza de rapel.

Klaus Iohannis: „Este o procedură simplă, nu doare și subliniez că este sigur, eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea normelor ne vor scoate din pandemie”.

Evenimentul i-a înviorat pe mulți români. Apariția președintelui într-o ținută sport, cu brațul dezgolit, a stârnit discuții aprinse. Admirative sau amuzante.

Polițistul Marian Godină a comentat că din imagini este evident că la Cotroceni exista o sală de sport și cineva chiar o folosește. Alții și-au fotografiat brațul și prin postările lor au lansat „provocarea Iohannis”.

Au apărut și imagini trucate în care președintele este trecut pe bancnota de 500 de lei, în locul poetului Mihai Eminescu.

Gelu Duminică, sociolog: „Președintele este om, și un om care are grijă de sănătatea lui și face sport. Și pentru societatea unde președintele era perceput ca fiind în vârstă sau cu anumite slăbiciuni umane, președintele Iohannis este atipic pentru președintele ultimilor 30 de ani. Este o fascinație pentru un personaj care arată într-un fel, iată, are grijă de sănătatea lui”.

Practicanții de sport spun că pentru a fi în asemenea formă la 61 de ani trebuie să faci mișcare în mod regulat.

Elias, instructor fitness: „Ține foarte mult de felul în care trăiește cu totul. Este vorba de alimentație, de mișcare. Se vede că face activitate fizică pentru că are un tonus muscular. După 40 de ani tonusul muscular denotă că face mișcare. Acum nu știu dacă fitness sau altceva, este într-adevăr impresionant”.

Și, până acum, Klaus Iohannis a câștigat la capitolul imagine în fața celorlalți lideri din lume care au fost filmați ori fotografiați când s-au vaccinat.

Ne referim la Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, premierul grec Kyriakos Mitsotakis, președintele turc Recep Tayp Erdogan, premierul israelian Benjamin Netanyahu ori președintele ales al SUA, Joe Biden.


VIDEO PROTVPLUS.RO