De ce ANAF nu poate recupera deocamdată prejudiciul produs de familia Iohannis. Ar fi încasat ilegal din chirii 260.000 euro
Prejudiciul provocat de familia Iohannis prin încasarea necuvenită a chiriilor nu poate fi recuperat deocamdată de ANAF, care așteaptă încheierea altui proces similar pentru demararea formalităților.
Decizia pronunţată miercuri de către instanţa supremă, cu privire la imobilul din Str. Gheorghe Magheru din Sibiu, care a fost deţinut, printre alții, şi de Carmen Iohannis, nu ar fi, astfel, suficientă ca ANAF să treacă la recuperarea prejudiciilor, notează Profit.ro, preluat de news.ro.
ANAF ar putea trece la recuperarea prejudiciilor în dosarul imobilelor din Sibiu ale familiei Iohannis abia după ce se încheie un alt litigiu aflat în prezent în desfăşurare în instanţă legat tot de moştenire.
Miercuri, ICCJ a pronunţat o decizie definitivă într-un litigiu din 2016 privind moştenirea imobilului, iar procesul a fost pierdut definitiv de Rodica Baştea, o prietenă din Miami a soţilor Iohannis. În cea de-a doua situație, statul ar trebui să devină proprietar recunoscut de lege şi în cazul spaţiului comercial din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, care a avut iniţial aceiaşi proprietari ca şi cel din strada Gheorghe Magheru - ambele fiind naţionalizate în anii 60. Abia după aceasta, ANAF poate cere soţilor Iohannis returnarea chiriei încasate în perioada 1999 – 2016, în care a deţinut nelegal imobilul, arată sursele citate.
În cazul imobilului din Magheru, litigiul a fost deschis de Rodica Baştea. Ea a solicitat anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moştenitorul legal al imobilului din Gheorghe Magheru 35. Între 1999 şi 2008, casa a aparţinut lui Ioan Baştea, soţul femeii, decedat între timp, Georgetei Lăzurcă, soacra preşedintelui, şi lui Carmen Iohannis, soţia preşedintelui.
Sursa: News.ro
Etichete: klaus iohannis, anaf, cladire, prejudiciu,
Dată publicare:
26-09-2024 09:59