O profesoara din Galati a murit la scoala, in timpul Bac-ului, dupa ce muncise 11 ore. Era in conflict cu conducerea liceului

Dată publicare: 28-06-2017 10:28
Dată actualizare: 01-07-2017 07:26


O informaticiana de la Colegiul National "Al. I. Cuza" din Galati a murit la scoala, in timpul Bacalaureatului. Medicii au stabilit ca femeia a suferit un infarct.

Politia, inspectorii de munca si reprezentanti ai ISJ Galati fac anchete in cazul unei femei de 43 de ani, informatician la un liceu din Galati, care facea parte din comisia de bacalaureat si care a murit luni in urma unui infarct, cel mai probabil din cauza surmenajului, dupa ce muncise 11 ore intr-o zi, ea fiind in conflict cu conducerea scolii si urmand sa se prezinte in fata comisiei de disciplina, relateaza news.ro.

Rozina Miron, in varsta de 43 de ani, informatician la Liceul ”Al. I. Cuza” din municipiul Galati, a facut luni seara, in jurul orei 18.00, un stop cardio-respirator, in timp ce era la munca. Ea fost a preluata de o ambulanta si transportata la unitatea de primiri urgente de la Spitalul Judetean din Galati, dar in pofida manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul.

Apropiatii femeii, dar si reprezentanti ai Sindicatului Liber Educatia spun ca femeia, care facea parte din comisia de bacalaureat, lucrase luni aproape 11 ore, cum de altfel s-a intamplat de mai multe ori in ultima perioada. In momentul in care a facut infarctul, ea introducea date legate de examenul de Evaluare Nationala la ”Liceul Al. I. Cuza”, dupa ce in prima parte a zilei s-a ocupat de examenul de Bacalaureat la Liceul ”Emil Racovita”, fiind secretarul comisiei.

"Era in comisia de bacalaureat, dar se ocupa de introducerea datelor in sistemul informatic si la Evaluarea Nationala. A murit dupa ce a lucrat 11 ore. Isi desfasura activitatea ca informatician si probabil facea lucrari de descarcare de subiecte, teme, cand s-a intamplat, la Liceul Cuza, la Evaluarea Nationala. Din ce mi-a aratat o doamna stiu ca la ora 18.09 ar fi decedat, i s-a facut rau in liceu. Daca incepuse programul la ora 7.00, era ora 18.00, deci 11 ore de munca. Am inteles din unele discutii ca facuse, sa zic asa, naveta intre acest liceu si Liceul Racovita", a declarat, mirecuri, Adrian Andrasescu, liderul Sindicatului Liber Educatia.

El a adaugat ca femeia se afla in conflict cu conducerea liceului ”Al. I. Cuza”.

"Am fost contactat vineri, m-a sunat si mi-a spus ca este in conflict cu doamna directoare, ca nu mai suporta persecutiile la care este supusa si ca vrea sa vin in scoala sa mediez conflictul, dar dupa Bacalaureat, sa nu aiba copiii de suferit. Nu mi-a dat detalii de la ce a pornit conflictul, dar se vedea ca este marcata de acest conflict. Apoi sigur ca lucrand atat de multe ore, apar si greseli. Urma sa apara in fata comisiei de disciplina a liceului pentru atitudine ireverentioasa fata de conducerea scolii, ca nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu, asa am inteles. Era supusa presiunilor din partea directoarei, probabil ca sa o dea afara sa vina altcineva in locul ei. Au ramas doi copii in urma", a mai spus Andrasescu.

Directoarea Liceului ”Al. I. Cuza” spune ca femeia a murit din cauza oboselii.

"Noi credem ca oboseala si faptul ca nu s-a alimentat i-a provocat lesinul. I s-a acordat primul ajutor, am sunat evident la 112, a fost reechilibrata, dusa in ambulanta si acolo a facut stop cardio-respirator. A lesinat efectiv si noi credem ca este vorba de anemie, oboseala. In momentele in care exista examene nationale va dati seama ca mai sunt si puncte de vedere divergente, probleme de organizare interioara care se rezolvau pana al urma, nu era nimic grav...Noua tuturor ne pare sincer rau de ceea ce s-a intamplat, dar nu este nimeni de vina de oboseala, de stres, probabil si probleme personale. Noi nu avem nicio culpa in acest final tragic", a spus Iulia Chirnoaga, directoarea Liceului ”Al.I.Cuza”.

In urma descesului femeii, conducerea ISJ Galati a inceput o ancheta.

"S-au facut verificari si urmeaza sa vedem concluziile. Probabil a fost vorba de surmenaj... asa se lucreaza. Este o tragedie. Stim ca era in conflict cu conducerea scolii si urma sa apara in comisia de disciplina; vom vedea concluziile verificarilor", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Galati, Oana Enache.

O ancheta in acest caz a inceput si Politia. "In urma unei sesizari de la Spital primite la Sectia 2 de Politie, conform procedurilor, s-a deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpa", a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Andreea Rogojina.

Cazul a intrat si in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca Galati care face o ancheta cu privire la cele intamplate, au declarat reprezentanti ai institutiei.


VIDEO PROTVPLUS.RO