A inceput Recensamantul. Mai suntem 21 de milioane? Descarca chestionarele oficiale

Ultima actualizare: 28-10-2012 11:01

Recensamant 2011. "Daca vrei sa contezi in societate, sa te asiguri ca esti numarat". Iata mesajul celor 120.000 de recenzori care vor bate de joi, timp de 10 zile, din usa in usa.

Colectarea propriu-zisa a datelor incepe de joi, 20 octombrie, si va dura 10 zile. Toare raspunsurile sunt obligatorii cu exceptia celor legate de specificitatile etnoculturale si cele legate de dizabilitati.

In situatia in care nu sunteti acasa, reprezentantul statului va reveni zi de zi. Intr-un final poate apela si la vecini. Cu o conditie: ca cei care dau relatii sa vorbeasca in cunostinta de cauza. Foarte important, cine are mai multe locuinte nu trebuie sa fie prezent peste tot.

Recensamant cu CNP. Iata ce te vor intreba recenzorii

''Vom fi la una dintre resedintele noastre si acolo vom fi recenzati, chiar daca aceasta resedinta este alta decat cea de domiciliu", a spus Vladimir Alexandrescu, director biroul de presa INSSE.

Chiar daca vor aparea si balbe, recensamantul este important. Toate informatiile sunt confidentiale si in final vor fi introduse intr-un soft securizat, mai ales ca pentru prima data cand ni se cere codul numeric personal. Cei care fura aceste date risca inchisoarea.

Autoritatile au pregatit 61 de intrebari, unele obligatorii, altele nu: de la tipul locuintei pana la starea civila sau statutul profesional. Vor fi 8 chestionare, care se completeaza in 40 de minute. 

5.000 de lei amenda daca refuzi sa participi la Recensamant. DESCARCA chestionarele oficiale

Fata de ultimul recensamant, anul acesta trebuie sa treceti in chestionar si codul numeric personal.  Cei care refuza sa raspunda pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 5.000 de lei.

Atentie insa la falsii recenzori. Reprezentantii Institutului de Statistica au legitimatii si pot fi verificati, la un numar de telefon.

Daca nu doriti sa intre un strain in casa dvs mergeti la primaria de care apartineti si completati acolo chestionarul.

2 milioane de tigani din Romania, indemnati sa-si recunoasca etnia.In 2050, vor fi 40% din populatie

"Este un recensamant unic in Romania, primul care se desfasoara dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. In urma recensamantului vom afla nu numai cati romani exista, recensamantul va informa asupra dinamicii populatiei si a viitorului. Elaborarea de strategii sau bugete nu pot fi facute fara datele unui recensamant", a spus, la randul sau, responsabilul pe probleme de securitate ONU in Romania, Francois Farah.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensamantului urmand sa devina publice in primul trimestru din 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO