Recensamant cu CNP. Iata ce te vor intreba recenzorii, peste 3 saptamani

Ultima actualizare: 20-10-2012 15:42
liste, chestionare, coppii, recensamant

S-a pornit numaratoarea inversa. In 3 saptamani incepe recensamantul populatiei si, in premiera pentru Romania, reprezentantii statului ne vor cere codul numeric personal.

Autoritatile spun ca vor sa se asigure astfel ca nu au numarat aceeasi persoana de doua ori. Cat de ferite sunt totusi datele noastre? Cei de la Institutul National de Statistica garanteaza ca nu avem de ce sa ne facem griji.

Recenzorul trebuie sa demonstreze la angajare ca are cazierul curat ca lacrima. Teoretic, acesta ne va prezenta 8 chestionare. Practic, noi vom completa doar 4, in 40 de minute. Restul se refera la persoanele din camine, orfelinate sau inchisori.

Recenzorii va vor pune si intrebari legate de viata personala, daca sunteti casatoriti sau traiti in concubinaj si de cata vreme. Indiscretia lor are limite: nimeni nu va va intreba insa de orientarea sexuala.

Fata de recensamantul din 2002, cand ni se cerea doar numele, de aceasta data trebuie trecut in foi si codul numeric personal. Asta evident ridica in mod firesc problema sigurantei datelor personale.

Ulterior si chestionarele vor fi distruse. Insusi ministrul comunicatiilor garanteaza asta.

Oamenii se tem insa de hoti si de faptul ca un strain ar putea sa isi faca o copie inainte sa predea chestionarul.

In alta ordine de idei, cei care in 20 octombrie ne vor bate la usa trebuie sa stie ca pot face inchisoare daca nu gestioneaza corect datele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO