Cutremur cu magnitudinea de 4,2 inregistrat in Marea Neagra. Seismul a fost resimtit in sudul litoralului romanesc

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Un cutremur de 4,2 pe Richter, inregistrat in Marea Neagra, in aceasta dimineata i-a speriat pe cei aflati in sudul litoralului.

Oamenii povestesc ca au simtit cum le fuge pamantul de sub picioare. Seismul s-a produs la mai putin de 100 de kilometri departare de Mangalia, in dreptul localitatii Shabla din Bulgaria.

Centrul seismului a fost inregistrat la 31 km adancime in apropiere de orasul bulgaresc Kavarna iar miscarea tectonica s-a resimtit si la Mangalia. Specialistii studiaza cu atentie fenomenul mai ales ca in zona Mangaliei exista o falie care se reactiveaza periodic.

Cutremurul de marti dimineata a fost unul de suprafata, a avut o magnitudine de 4,2 pe scara Richter. Specialistii de la Observatorul Seismologic din Eforie ne linistesc si spun ca este putin probabil ca episodul sa se repete.

Cutremurele din Marea Neagra sunt extreme de periculoase daca depasesc magnitudinea de 5,5 grade pe Richter. Pot genera tsunami de 4-5 metri inaltime provocând dislocări ale malurilor.

Cutremurul de marti este al saselea din acest an inregistrat in Marea Neagra. Tot marti dimineata la 02.37  s-a inregistrat un cutremur de 2,8 grade pe scara Richter in judetul Vrancea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO