O scoala din Vaslui era sa arda din cauza cazanului de tuica. Vecin: "Nu e prima data cand se intampla"

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
incendiu scoala Vaslui

Dorinta unui barbat din Vaslui de a-si produce propria bautura era sa-i lase fara scoala pe copiii vecinilor.

Un incendiu puternic a izbucnit luni dupa-amiaza intr-o gospodarie din Vaslui, aflata chiar langa Scoala Gimnaziala „Elena Cuza” din oras. Potrivit ziarului local „Vremea Noua”, focul a pornit de la o instalatie improvizata de distilare a alcoolului amplasata pe un teren care odinioara facea parte din curtea scolii, dar a fost pierdut in instanta de institutie. Vaporii de tuica s-au aprins si au provocat explozia cazanului la doi pasi langa cladirile scolii.

La fata locului s-au deplasat 4 autospeciale, care au reusit sa limiteze proportiile incendiului, astfel ca acesta nu a ajuns pana la cladirea scolii gimnaziale, desi totul a fost acoperit de fum. In magaziile care au ars se aflau si mai multe butelii GPL, care au explodat. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

“Nu este prima data cand se intampla asa ceva. A mai luat foc aici si tot de la cazanul lui de tuica. Plus ca aduna prin curte caini pe care-i hranesc vecinii dupa aceea, ca ajung piele si os. E un pericol si pentru copiii care invata la scoala de aici. Cei mici pot baga mana prin gard sa mangaie cainii, dar nu se stie cum reactioneaza animalul”, a declarat un vecin pentru „Vremea Noua”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO