Gabriel Oprea, la primul termen in dosarul "Audi + jacuzzi". Tactica prin care vrea sa scape de o condamnare

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Fostul ministru Gabriel Oprea pune pe jar Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, dar si serviciul secret al ministerului pe care l-a condus.

 

Demnitarul a ajuns marti, pentru prima data, in fata judecatorilor Instantei Supreme, unde este judecat in dosarul deturnarilor de fonduri de la Directia de Informatii si Protectie Interna. Oprea cere desecretizarea hotararilor si rapoartelor din dosarul sau, dar si excluderea probelor acuzarii. 

Generalul in rezerva Gabriel Oprea a ajuns la Inalta Curte de Casatie cu noaptea in cap. Apoi a avut de asteptat cateva ore. A profitat insa de ocazie sa isi salute un vechi camarad si tovaras de lupta politica: pe generalul Neculai Ontanu, fostul primar al sectorului 2, adus in catuse la instanta.

Oprea si-a imbratisat si nepoata: pe avocata Loredana Radu, judecata si ea in acelasi dosar de coruptie cu fostul edil.

Oprea si-a angajat un avocat nou: pe fostul presedinte la Curtii de Apel Bucuresti. Se anunta un proces greu cata vreme este acuzat de abuz in serviciu. In mandatul sau de sef la Interne, Gabriel Oprea ar fi finantat de la buget Directia de Informatii si Protectie Interna pentru prinderea functionarilor corupti. Insa, spun procurorii, sefii de acolo i-ar fi satisfacut nevoia de confort: i-ar fi cumparat o masina de serviciu scumpa, dar si mobilier confortabil pentru cabinetul sau de demnitar. Ba chiar si cheltuielile de protocol - sustin cei de DNA - ar fi fost asigurate tot din fondurile operative.

Generalul Gabriel Oprea dupa lupta pe doua fronturi: pe de o parte contesta probele DNA pentru ca, spune el, nu sunt procedurale, cere refacerea urmaririi penale si a rechizitoriului. Pe de alta parte, a cerut CSAT si DIPI desecretizarea hotararilor si rapoartelor. Documentele, crede demnitarul, l-ar salva de la o condamnare. 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO