Cursa in care a picat o femeie implicata intr-o inselaciune prin "metoda accidentul". "Creierul" actiunii, un puscarias
Politia Romana a inceput o ampla campanie de prevenire, dupa ce s-a constatat ca "metoda accidentul" continua sa faca victime. Numeroasele cazuri prezentate in ultima vreme in presa i-au facut, totusi, pe multi mai vigilenti.
Un cetatean din Galati si altul din Bucuresti au alertat autoritatile dupa ce au primit telefoane suspecte, prin care li se cereau bani, chipurile in numele unor rude care au patit ceva rau.
In ambele cazuri, politistii i-au prins doar pe cei trimisi sa ridice banii - "carausii" - dar spun ca depistarea intregii retele e doar o problema de timp.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In miez de noapte, o familie din Bucuresti s-a trezit cu un telefon suspect. Cu un scenariu bine pus la punct, un individ care s-a dat drept o ruda intrata in necaz, a cerut 20.000 de lei. Oamenii si-au dat seama ca la mijloc e o inselaciune si, la randul lor, le-au intins infractorilor o cursa, in care acestia chiar au picat.
Ulterior, politistii de la Sectia 16 din Bucuresti au prins o femeie in flagrant. Ea a marturisit ca executa misiunea pe care i-a dat-o un puscarias.
Dupa acelasi scenariu, si in Galati un taximetrist a fost prins de autoritati. El este banuit ca face parte dintr-o retea specializata in astfel de inselaciuni. Taximetristul a luat de la o femeie de 90 de ani din Galati 4600 de lei pe motiv ca nepotul ei ar fi accidentat cu masina un copil.
In cel putin alte 4 cazuri ar fi procedat la fel, insa nu recunoaste nimic. L-au dat de gol tot cei pe care a vrut sa-i insele.
Victor Filer, victima: "'Copilul dumneavoastra a avut un accident si trebuie sa dati niste bani'. I-am deschis usa si l-am invitat inauntru. Sovaelnic, a intrat inauntru. Sotia vorbea la telefon, o tinea altcineva de vorba... Presupusul fiu al meu, din Italia."
Povestile inventate de membrii acestor retele, aflati de cele mai multe ori in spatele gratilor, sunt din ce in ce mai socante.
Constantin Prodan, victima: "I s-a facut rau si, cand a ajuns la o trecere de pietoni, a dat peste un copil."
Subcomisar Victor Buric, Biroul Investigatii Criminale, IPJ Galati: "Din experienta noastra, numerele de telefon apelate ale victimelor sunt aleatorii. S-au perfectionat, sa zic asa. Au obtinut informatii cu privire la anumiti termeni juridici, au inceput sa isi dea anumite calitati: de avocati, procurori, politisti."
Pentru a-i preveni pe creduli, Inspectoratul General de Politie a inceput o ampla campanie de informare.