Cum vrea să schimbe Orban funcționarea Curții Constituționale. ”E o filială a PSD”

Ultima actualizare: 17-06-2020 23:12
Curtea Constituțională hotărăște soarta aleșilor locali. Când vor fi alegerile
Inquam/ Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban anunţă că după alegeri se vor opera modificări în ceea ce priveşte funcţionarea Curţii Constituţionale.

El a acuzat că au "existat multe decizii în ultima vreme care au creat impresia despre Curtea Constituţională că este o filială a PSD" şi precizând că acest fapt este de neacceptat.

"După alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Este clar că trebuie schimbate, din păcate sunt necesare schimbări ale prevederilor de la nivel constituţional şi vom pregăti o modificare, astfel încât să punem Curtea Constituţională în cadrul constituţional şi să determinăm un comportament corect al Curţii Constituţionale, pentru că, din păcate, au existat multe decizii în ultima vreme care au creat impresia despre Curtea Constituţională că este o filială a PSD, or lucrul acesta nu poate fi acceptat”, a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, într-o emisiune la Realitatea Plus, citată de news.ro.

Orban a făcut referire, în aceeaşi emisiune, şi la propunerea conform căreia Niculae Bădălău ar urma să conducă Curtea de Conturi.

"PSD va fi judecat şi pentru oamenii pe care îi propulsează în funcţii publice”, a afirmat liderul PNL, în acest context.

"În mod normal, orice partid întreg la mine ar avea interesul să promoveze oameni de calitate”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO