Cum isi pot recupera banii bucurestenii afectati de cea mai puternica furtuna din ultimii 5 ani
Cea mai puternica furtuna inregistrata in ultimii cinci ani in Bucuresti le da de furca primariilor de sector si asiguratorilor.
Dupa ce sute de copaci au cazut peste case si masini, iar numeroase acoperisuri, semafoare si panouri au fost smulse de vant, cei afectati vor sa fie despagubiti.
Detinatorii de polite s-au adresat firmelor de asigurari. Ceilalti depun cereri la autoritatile locale si merg in instanta.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Furtuna de joi a facut ravagii in Capitala. In sectorul 3 a doborat un cort, in care se desfasura un targ si era plin de oameni si marfuri.
Zeci de masini au fost avariate, la fel si acoperisurile unor locuinte, peste care s-au prabusit copacii rupti de vant.
O casa, de pilda, a fost cat pe ce sa fie distrusa complet de un plop vechi de aproape o suta de ani, care a cazut peste ea.
La cateva zile de la dezastru, proprietarii au aflat ca pierderile ajung la cateva mii de euro, dar aveau asigurare.
"Incercam sa intervenim la dansii cat se poate de repede, sa ne puna in posesia actelor, banilor, ca sa terminam reparatia completa. Incercam cat mai repede", spune Rodica Taudor.
"Trebuie rapid facute reparatiile pentru ca pot aparea mai multe stricaciuni. Ploaie, intemperii, poate sa intre si la interior", crede si constructorul Marin Marinel.
In aceasta situatie sunt zeci de oameni, care s-au trezit cu masinile sau locuintele avariate de cei peste 140 de copaci rupti de furtuna.
Cei care nu si-au asigurat bunurile pot cere despagubiri de la primarii. Cu anumite conditii insa.
Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei sectorului 1: "Instanta de judecata va stabili cuantumul daunelor pe care urmeaza sa le primeasca persoana respectiva, de la autoritatea locala, daca primaria este responsabila pentru acest lucru, in sensul ca acel copac se afla pe domeniul public al localitatii".
Dincolo de pagubele materiale, grav este ca 10 persoane au ajuns la spital din cauza furtunii.
Una dintre ele, o femeie de 80 de ani, si-a pierdut viata dupa ce o schela metalica a cazut peste ea.