Sibiu, Iași, Constanța și Oradea organizează Revelioane ca în vremurile bune, înainte de Covid
Va fi sărbătoare de Revelion în mai multe orașe din țară, la fel ca înainte de criza sanitară, cu artificii și concerte în aer liber. Sunt însă și municipii care vor sărbători mai discret, ca să evite aglomerația.
În Cluj vor fi doar artificii, la Timișoara - un concert scurt, în timp ce în București doar Primăria Sectorului 3 organizează Revelion în aer liber.
Acolo unde vor fi petreceri, intrarea nu va fi condiționată, în general, de certificatul verde.
În Piața Mare din Sibiu va fi din nou petrecere, în acest an. Spectacolul va debuta la 21.00. Accesul în piață va fi liber pentru oricine, dar toată lumea va trebui să poarte mască. Un singur lucru va lipsi: focul de artificii.
Bărbat: ”Ne bucurăm de ceea ce primim, nu e o problemă, dar e o idee bună să nu avem multă aglomerație într-un singur loc”.
Organizatorii au alocat pentru eveniment 300.000 de lei.
Și Iașiul va avea în acest an un Revelion ca în vremurile bune. Petrecerea va debuta la ora 20.00, în piața din fața Palatului Culturii. Focul de artificii de la miezul nopții va dura un sfert de oră. Bugetul a fost de aproximativ 100.000 de lei.
Mihai Chirica, primarul Iașiului: ”Toată lumea va trebui să poarte mască. Am trecut și pe afișul evenimentului acest lucru, vom pune la dispoziție mască”.
400.000 de lei pentru Revelionul din Constanța
Peste 400.000 de lei cheltuie Primăria Constanța pentru noaptea dintre ani. Cea mai mare parte a banilor va merge pentru șapte minute de focuri de artificii, în mai multe zone ale orașului. Pentru petrecere, se va închide zona adiacentă primăriei.
Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța: ”Accesul va fi permis tuturor, dar cu obligația păstrării distanțării fizice. De asemenea, masca sanitară trebuie purtată în permanență”.
Cuplu: ”Daaa, mergem! Wow, cât de frumos!”.
Ca să poată face loc Revelionului, Târgul de Crăciun din Oradea a fost strâns cu o săptămână mai devreme.
”Să fie. Să ne bucurăm. Să fim așa, ca focurile de artificii”.
Programul de Revelion va începe la ora 23.00, când în piața centrală va răsuna muzica din boxe. Spectacolul a costat primăria 70.000 de lei.
Claudia Bonchiș, consilier Biroul de Presă al Primăriei Oradea: ”Decizia a fost luată în urma modificării restricțiilor, din data de 31 decembrie și 1 ianuarie. Va fi permis accesul tuturor persoanelor, indiferent că dețin sau nu certificat verde”.
La Brașov, petrecerea va începe la ora 20.00 și se va încheia imediat după trecerea în noul an. Spectacolul include efecte de lumini si focuri de artficii.
Flavia Boghiu, viceprimar: ”În acest an vom lansa focurile și spectacolul pirotehnic din 4 zone din Brașov”.
În Cluj-Napoca vor fi doar artificii.
Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca: ”Am renunțat la concert pentru a nu expune oamenii suplimentar la un risc de infectare. Vom organiza descentralizat, pe cartiere, în patru locuri, focuri de artificii, fără participarea publicului”.
Fără artificii în Timișoara
În schimb, la Timișoara va avea loc un concert, de la ora 20:30, în Piața Libertății, fără artificii la miezul noptii.
În Târgu Jiu, Revelionul va dura trei ore, dar se va încheia încheia de miezul nopții.
Va fi un spectacol și la Bistrița, începând cu ora 22.30, care se va încheia cu artificii.
”Îmi era dor pentru că am participat în fiecare an”.
Deocamdată, nu se știe dacă va fi folosit certificatul verde. Autoritățile iau în calcul să împartă piața în două zone, pentru persoanele vaccinate și nevaccinate.
În Capitală, Revelionul va fi sărbătorit afară doar în Sectorul 3, în Parcul ”Alexandru Ioan Cuza”, cu un concert și foc de artificii.