Pentru al doilea an la rând, Sărbătorile de pe întreg globul sunt umbrite de pandemia de coronavirus

Ultima actualizare: 25-12-2021 19:39

În ciuda exploziei de cazuri cu noua variantă „Omicron” numeroase orașe din lume nu au renunțat la planurile de a organiza focuri de artificii și petreceri de Revelion pe stradă ca în vremurile bune.

Au impus totuși restricții suplimentare pentru siguranța participanților. În București, doar primăria sectorului 3 va organiza un spectacol în aer liber în cinstea lui 2022.

Unul dintre cele mai cunoscute spectacole pirotehnice din lume, dintre primele care vor marca trecerea în noul an, se organizează la Sydney în Australia. Focurile de artificii vor lumina din nou portul Sydney cu clădirea emblematică a Operei, iar anul acesta, spre deosebire de anul trecut, spectacolul va fi cu public. În premiera însă, din cauza pandemiei, oamenii vor avea nevoie de bilete ca să aibă acces în zonă.

De asemenea, în Bangkok, autoritățile vor organiza tradiționalele focuri de artificii de Revelion, dar la eveniment vor avea voie să participe doar persoane vaccinate anti-Covid, trecute prin boală sau care au un test negativ.

Și Taiwanul va celebra trecerea în noul an cu focuri de artificii lansate de pe clădirea simbol Taipei 101 și de asemenea cu reguli stricte de siguranță pentru participanți.

Un alt oraș celebru care nu renunță la ceremoniile din noaptea dintre ani este Dubai acolo unde își petrec sărbătorile și mulți români. Ei bine, ei vor fi norocoși pentru că spectaculosul foc de artificii de la cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, va avea loc și se anunță impresionant. Cei care vor să participe trebuie să se înregistreze în avans într-o aplicație pentru a primi un cod QR cu care se va face apoi accesul.

Și la Rio de Janeiro va fi marcat noul an deși la începutul lunii planurile fuseseră abandonate. Autoritățile s-au răzgândit între timp, dar le recomandă oamenilor să se bucure de spectacolul pirotehnic de acasă și să nu se înghesuie pe plaja Copacabana.

Unul dintre cele mai cunoscute spectacole de Revelion din lume, cel din New York, se va ține și anul acesta deși Omicron se răspândește cu repeziciune în Statele Unite. Autoritățile din metropola americană au decis însă să reducă drastic numărul de participanți din Times Square. De asemenea, ei vor fi obligați să poarte mască de protecție.

Omicron a anulat, pe de altă parte, majoritatea evenimentelor de acest fel din Europa. Astfel, au dispărut focurile de artificii din marile capitale europene precum Atena, Berlin, Paris sau Londra.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO