Revelionul la castel. Cât costă să petreci noaptea dintre ani într-o atmosferă regală

Ultima actualizare: 26-12-2021 20:49

Relaxarea restricțiilor sanitare i-a încurajat pe unii români să-și facă planuri mărețe de sărbători.

„Revelionul la castel” a revenit, după doi ani de pauză, și le oferă anul acesta petreceri și cine festive într-un decor nobiliar. Mai multe castele renovate din Transilvania sunt gata să-și primească oaspeții.

La 15 km de Alba Iulia, castelul Rhedey, vechi de un secol, cu un domeniu de aproape 3 hectare, isi deschide porțile în noaptea de Revelion.

Camelia Todor – manager Domeniile Martinuzzi: “De doi ani condițiile impuse nu ne-au permis organizarea de petreceri. Ne asteptăm oaspeții cu o cină festivă la castel organizată ca și mesele de odinioară cu bucate alese si vinuri nobile muzica live, foc de artificii."

De pe masa festivă nu vor lipsi mușchiulețul de vită și terina de iepure cu sos de merișoare. 1.800 de lei costa 3 nopți cu demipensiune de persoană.

Darius Băcăințan, bucătar șef: “A fost ținut la macerat timp de 6 ore, iar acum îi dăm o savoare și un pic de gust cu usturoi, rozmarin și unt."

Castelul impunător a fost restaurat după fotografii vechi și astfel și-a recăpătat farmecul.

Ioan Avrămuț, director departamentul vânzări evenimente: "Gradul de ocupare este destul de mare mai avem doar în proporție de 20% camere libere."

La poalele muntilor Trașcău, castelul Templierilor așteaptă oaspeți de Revelion. Aici camerele păstrează stilul medieval îmbinat cu elemente moderne.

Un pachet de 3 nopti cu toate mesele incluse costă 1.400 de lei de persoană.

Camelia Goarnă, administrator: “De la începutul lunii decembrie s-au făcut primele rezervări. Se vor bucura de focul de artifcii, de muzica live și de toate preparatele specific cavalerului și domniței."

Mihail a făcut rezervarea din septembrie.

Mihail Marin, vizitator castel: "Sunt nerăbdător!!! Abia aștept să plec, să mă vad ajuns acolo. M-a impresionat peisajul, extraordinar de frumos și ospitalitatea, rar mai întâlnești așa ceva."

Și Virgil, din Bucuresti, merge impreuna cu sotia si cei doi copii la castel.

Virgil Iordoc, vizitator castel: "Castelul Templierilor are un aer princiar, de mister și originalitate. Revin cu plăcere în această locație pentru a putea petrece câteva zile de liniște."

Și contele Kalnoky primește oaspeți de Revelion în Covasna. Pentru 620 de euro 2 persoane se pot caza 4 nopți all inclusive în casele de oaspeți. Mesele festive sunt incluse, la fel și excursiile în satele din jur, la atelierele meșteșugarilor și o vizită la castelul muzeu Kalnoky.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO