Cum va arăta anul acesta Revelionul în cerc restrâns, la cabane, vile şi chiar rulote
Sunt mulţi români care au decis să petreacă Revelionul în cerc restrâns, dar vor să schimbe decorul. Miezul nopţii nu-i va prinde acasă, în sufragerie, ci într-o cabană la munte sau la ţară.
Unii îşi pregătesc singuri cina festivă, alţii se lăsă în grija gazdelor. Însă cu toţii înlocuiesc petrecerea zgomotoasă din alţi ani cu un taifas în tihnă.
"Frunză verde de mărar, bună seara gospodari, gospodari şi gospodine şi voi domnişoare fine".
Aşa se primesc acum colindătorii, la Bran. Asistența nu este mare, pentru că în această gospodărie vor petrece Revelionul doar două cupluri, fiecare cu câte un copil.
Pregătirile de petrecere au fost simple: oamenii au cumpărat carne pentru grătar şi băutură.
La Runcu, în judeţul Dâmboviţa, sărbătoresc Monica şi Mihai.
Au ales un loc cu o privelişte superbă.
Gazdele fac mâncare la ceaun, în curte, şi pot aduce totul în camera celor doi.
O soluţie originală au găsit aceşti oameni, cazaţi la rulotă, în apropiere de Râşnov. Joi doamnele au făcut prăjituri, bărbaţii au pregătit lemne de foc, iar acum aşteaptă miezul nopţii.
Turist: "Aşteptăm cu narghileaua, avem condiţii de acasă, libertate, natura este exact ceea ce ne trebuie să ieşim şi să petrecem aşa cum trebuie. Foc de tabără o să avem, artificii, petrecere şi cam asta e".
"Rulotiștii" se cunosc între ei şi vor sărbători, într-un fel, împreună.
Turist: "În seara asta facem Revelionul, fiecare pe parcela lui. Aici stăm până dimineaţă, fiecare are 80 de m pătraţi, nu stăm ingesuiți unii în alţii".
La Cund, în inima Transilvaniei, oamenii sunt cazaţi în căsuţe separate. Gazdele au forfotit toată ziua în bucătărie, însă cina va fi liniştită, fiecare în separeul lui.
Iar pe Valea Mănăstirii, în judeţul Alba oaspeţii vor sta toată noaptea la poveşti în căsuţe mici, de lemn.
Revelionul de anul acesta înseamnă intimitate, linişte şi timp alături de cei dragi.