Cum se va desfășura slujba de Înviere. "Este exclus să aducem lumină de la Ierusalim”

Ultima actualizare: 30-03-2020 20:05

Anul acesta nu vom putea participa la slujba de Înviere. Este o veste mai puțin plăcută pentru credincioși, însă e singura modalitate de a sta departe de orice posibil contact cu noul coronavirus.

Oamenii vor putea să iasă pe balcon sau la fereastră și să cânte împreună "Hristos a înviat!".

"Este exclus să mai aducem lumină de la Ierusalim" spun reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române.

Vestea este neplăcută pentru credincioși, însă în niciun caz nu trebuie tranformată în motiv de panică, ne sfătuiesc reprezentanții bisericii.

Vasile Bănescu, purtator de cuvânt al Patriarhiei Romane: "Vom cânta poate la ferestre, în balcoane, "Hristos a înviat!", vom puea aprinde în primul rând lumina în sufletul nostru."

Lumina sfântă era adusă de la Ierusalim, cu avionul, după care ajungea la toți credincioșii din țară. Riscurile sunt însă prea mari, în acest moment.

Vasile Bănescu: "Este exclus ca anul acesta să mai fie adusă lumină de la Ierusalim, pentru că aşa cum ştim, Biserica Învierii din Ierusalim a fost temporar închisă. Dar asta nu înseamnă că uităm un luctru esenţial: lumina este la fel de sfânta ca atunci când e aprinsă din candela de pe un altar din ultimul cătun."

Slujba de la Patriarhie va fi transmisă online și pe canalele media tradiționale ale Bisericii Ortodoxe Române. Preoții se vor ruga, la rândul lor, în lăcașuri, însă credincioșii trebuie să stea acasă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO