Biserica de la care a pornit epidemia de coronavirus din Franța: ”A fost o bombă cu ceas!”

Ultima actualizare: 30-03-2020 14:06
Biserica
Shutterstock

Aproape 2.500 de cazuri de coronavirus sunt legate de un eveniment religios, care s-a desfășurat timp de cinci zile la Mulhouse, în apropiere de granițele cu Elveția și Germania.

Totul a început pe 18 februarie, scrie Reuters, care precizează că la Mulhouse au venit și oameni de la distanțe de mii de kilometri.

Ceea ce trebuia să fie cel mai important moment al anului pentru Biserica Ușilor Deschise s-a transformat într-o tragedie, pentru că unul dintre cei prezenți era purtăror de Covid-19.

Analiza efectuată de autoritățile din Franța arată că cei prezenți au purtat virusul cu ei în zone precum Corsica, Burkina Faso, Guyana, Elveția, precum și la o centrală nucleară din Franța și la una dintre uzinele unui mare producător auto.

La momentul primei slujbe, în Franța erau doar 12 cazuri confirmate de coronavirus, niciunul nefiind în zona Mulhouse. ”Ne gândeam la Covid-19 ca la un pericol care e departe de noi”, a spus fiul unuia dintre pastori.

Primul caz legat de evenimentul religios din Mulhouse a fost descoperit de abia pe 29 februarie. ”Am fost copleșiți. Ne-am dat seama că ne confruntăm cu o bombă cu ceas”, a declarat Michel Vernay, unul dintre epidemiologii din sistemul public de sănătate al Franței.

De la declanșarea crizei, reprezentații bisericii evanghelice din Mulhouse au declarat că 17 dintre membrii ei au încetat din viață. 

Biserica Ușilor Deschise de la Mulhose este a doua cea mai mare biserică evanghelică din Franța, cu o capacitate de 2.200 de locuri.

Și alte întruniri religioase, din alte părți ale lumii, au favorizat răspândirea Covid-19, scrie Reuters. Este cazul unei biserici din Coreea de Sud, de unde au pornit aproape 5.000 de cazuri.

În Franța, au fost confirmate peste 40.000 de cazuri de coronavirus, iar numărul deceselor este mai mare de 2.600.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO