Patriarhul Chiril le cere credincioşilor ruși să nu meargă la biserică

Ultima actualizare: 29-03-2020 15:26
Patriarhul Chiril le cere credincioşilor ruși să nu meargă la biserică
StirilePROTV

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril, le-a cerut duminica aceasta credincioşilor să nu se ducă la biserici din cauza riscului de propagare a coronavirusului.

 

”Să ne abţinem să mergem la biserică. N-aş fi spus niciodată aşa ceva dacă nu am fi avut exemplul surprinzător şi sfânt al venerabilei Maria Egiptului”, a spus Chiril, citat de agenţia oficială rusă RIA-Novosti, într-o slujbă religioasă organizată în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat că ”exemplul Mariei Egiptului este dovada că, fără a te duce la templu, poţi găsi salvarea”.

Potrivit Sfântului Sofronie, Patriarh al Ierusalimului, Maria Egiptului sau Sfânta Maria Egipteanca a fost o pustnică ce a trăit zeci de ani în deşert după ce s-a pocăit după o viaţă de prostituată.

Peste 1.500 de cazuri de Covid-19 în Rusia

”Să ne angajăm să respectăm sarcina de a nu ieşi din case, aşa cum s-a angajat Maria Egiptului să nu iasă din desert”, a spus Chiril în predica sa.

Biserica - a adăugat Chiril - face un apel la ”asumarea obligaţiei de a îndeplini strict dispoziţiile autorităţilor sanitare din Rusia”.

Potrivit datelor oficiale date publicităţii duminică, în Rusia s-au raportat 1.534 de cazuri de Covid-19, 270 dintre ele în ultimele 24 de ore.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO