Lăsat pe o targă pe hol timp de cinci ore, în Spitalul din Constanța. Agonia bărbatului care a suferit un AVC
Situație revoltătoare la Spitalul de Urgență din Constanța.
Un bărbat care suferise un accident vascular cerebral, afecțiune în care intervenția rapidă, este esențială pentru salvarea vieții, a trebuit să aștepte în spital cinci ore până când a fost consultat de un medic neurolog.
Soția lui l-a filmat când a suferit o criză, lăsat pe o targă pe holurile spitalului fără supraveghere medicală.
Alegeri 2024
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic Județean din Constanța adus de o ambulanță, cu suspiciune de accident vascular cerebral.
Deși în cazul acestei afecțiuni trebuie intervenit în cel mult 4 ore și jumătate de la primele simptome, pentru că pacientul să fie salvat și să nu rămână cu sechele, înregistrările spitalului arată că acest timp a fost depăşit cu cel puțin o oră și jumătate.
În acest interval, au fost momente în care bărbatul a fost lăsat în chinuri pe o targă oprită pe un hol, fără să îl supravegheze vreun medic - după cum se vede și în aceste imagini filmate de soția lui.
Florentina Ali, soția bărbatului: „Îi făceau observație că se zbate, ca să stea cuminte. Deci era în criză efectiv. Nu a venit un neurolog să îl vadă. Mâinile, picioarele nu și le poate controla. Nimeni nu îi face nimic.”
Daniela Măgureanu, fiica bărbatului: „Nimeni nu se uită la el. Absolut nimeni. E din ce în ce mai grav. A venit foarte repede de acasă. Aici stă de cel puțin 5 ore și nu l-a băgat nimeni în seamă.”
În Unitatea de Primire Urgențe, la triaj, cazul bărbatului a fost considerat totuși de nivel 2, critic, și i s-a atribuit un cod galben - care, potrivit protocoalelor medicale, înseamă un timp maxim de preluare în zona de tratament de 15 minute.
Tomografia computerizată, esențială în cazul unui accident vascular cerebral, a fost făcută după două ore și jumătate de când pacientul a ajuns în spital.
Fiica bărbatului: „Mori cu zile atâtea ore. Eu n-am văzut așa ceva. A venit pe picioare și pleacă legumă. Pleacă cu sechele.”
Bărbatul a fost stabilizat de medici spre dimineață, la aproape 13 ore după ce a ajuns la spital. În fața acuzațiilor familiei pacientului, reprezentanții Spitalului Clinic Județean din Constanța au transmis că unitatea medicală nu are nimic să își reproşeze.
Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța: „Medicul neurolog a fost solicitat de urgență, a venit, a fost consultat pacientul.
Reporter: La ce oră a venit medicul?
Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța: Odată ce a sosit rezultatul investigației CT medicul neurolog a venit, a văzut despre ce este vorba, a stabilit internarea pacientului.”
Familia pacientului a anunțat că urmează să depună mai multe plângeri.
În România, peste 55 de mii de oameni suferă un accident vascular cerebral în fiecare an, însă mai puțin de 15% dintre ei primesc tratamentul necesar. Pentru că nu ajung la timp în spital, ori nu există personal pregătit sau aparatură necesară.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: constanta, spital, medici, avc, pacienti,
Dată publicare:
08-11-2022 19:00