Medicii i-au replantat degetele fetiței din Brașov. Cum s-a petrecut accidentul din parcul acvatic

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Incident înfiorător în parcul acvatic din Braşov. O fată de 10 ani şi-a amputat două degete de la o mână în urma unui salt nereuşit de pe o trambulină.

Cea mică a fost adusă de urgenţă la spitalul Grigore Alexandrescu, din Bucureşti. Deocamdată, nu se ştie dacă degetele îşi vor recăpăta întreaga funcţionalitate. Atenţie, urmează imagini şi detalii, care vă pot afecta emoţional.

Fata se pregătea să sară în bazin de la 3 metri când a avut loc accidentul. În imaginile suprinse de camerele de supraveghere, se vede cum cea mică priveşte în jur şi se asigura  că nu e nimeni în spatele ei pe trambulină - aşa cum cere regulamentul parcului acvatic

Aflat pe marginea bazinului, unchiul ei îi face atunci un semn. Atentă la bărbat, copilă are o ezitare şi după ce îşi desprinde picioarele de pe platformă, cu un gest reflex, se apucă cu mâinile de balustrata care mărgineşte trambulina.

Alina Puchianu, director parcul acvatic: "Din cauza greutăţii corpului s-au smuls două falange. Balustrada are rolul de a opri căderea în lateral, în niciun caz de a te prinde de ea sau de a te susţine de ea."

Fata era familiarizată cu trambulina. În aceeasi zi, mai sărise de trei ori. După ultima săritură şi-a dat seama că este rănită abia când a ajuns pe marginea bazinului.

Fata a avut puterea să iasă singură din apă. Un salvamar a văzut-o rănită şi i-a acordat primul ajutor apoi a chemat de urgenţă aici un echipaj SMURD.

Salvamarul a avut prezența de spirit să pună într-o pungă cu gheaţă degetele rupte ale feţei. O ambulanță a adus-o pe cea mică la spital în Bucureşti unde doctorii i-au replantat falangele. Pentru că vasele de sânge au fost grav afectate, abia peste câteva zile se va şti dacă operaţia a reuşit.

Între timp, poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Incidentul este anchetat şi de protecţia consumatorului.

Sorin Susanu, comisar şef OPC Braşov: "Am dispus îngrădirea şi suspendarea activităţii acelei zone. Nu în urmă cu mult timp agentul economic a adus modificări la balustradă în sensul că a prelungit-o tocmai pentru a evita un potenţial pericol de cădere."

Zona în care s-a petrecut totul este vizitată în medie de 800 de turişti în fiecare zi. Incidentul este însă primul de acest fel. Reprezentaţii parcului acvatic susţin că au luat toate măsurile de siguranţă iar regulamentul este afişat la baza trambulinei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO