Ungaria: Integrarea migranţilor este imposibilă, la fel cum a fost şi cea a romilor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
migranti la granita intre Serbia si Ungaria

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, a estimat miercuri la o manifestare electorală că integrarea refugiaţilor musulmani sau proveniţi din alte culturi este imposibilă.

”De 60 de ani trăim împreună cu romii şi nici până în ziua de azi nu am putut să-i integrăm, ca să o spun clar. De altfel, cum am putea integra oameni care vin dintr-o altă lume şi o altă cultură, cu o altă identitate ?”, a spus Janos Lazar la un miting electoral desfăşurat miercuri în localitatea Martely, în sudul Ungariei. Este 'o iluzie că pot fi integraţi, că vom fi prieteni şi că vor fi ca noi', a insistat şeful de cabinet al premierului Orban, relatează Agerpres, citând agenția EFE.

Acesta din urmă, aflat în campanie electorală pentru legislativele din 8 aprilie, a vizitat joi oraşul Nagykanizsa şi a postat pe Facebook o înregistrare video în care a vorbit despre acelaşi subiect, afirmând, potrivit agenţiei MTI, că ”dacă le permitem migranţilor să intre în ţară va trebui să le asigurăm locuinţe”, adăugând că în acel oraş situat în apropierea graniţei există cazărmi ale armatei ce pot găzdui migranţii intraţi în Ungaria.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO