Cum explică judecătorii faptul că de șase luni nu au emis o motivare în cazul unei familii care se judecă de 10 ani cu CNAIR
După ce a așteptat aproape zece ani să i se facă dreptate, iar instanța s-a pronunțat, în sfârșit, în favoarea sa, familia unui șofer mort într-un accident din cauza unei alveole rutiere este supusă la o nouă încercare.
La mai bine de șase luni de la pronunțarea sentinței, judecătorii nu au publicat motivarea hotărârii. În aceste condiții, avocatul rudelor nu poate ataca, prin apel, decizia care a stabilit despăgubiri de zece ori mai mici decât cele cerute.
Agnana Brebu, fiica bărbatului decedat: „E frustrant. Sunt deja 6 luni în care se amână încontinuu, pe lângă cei 10 ani în care s-a amânat, până acum, încontinuu. Mi se pare că a fost o bătaie de joc de la bun început”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Accidentul în care a murit bărbatul de 45 de ani a avut loc în 2014, la ieșire dintr-o localitate din Bihor. Era noapte, iar victima nu cunoștea drumul. A observat târziu insula de calmare a traficului și a tras brusc de volan că să o evite. În acel moment, camionul a intrat în balans, cabina a lovit un copac, apoi mastodontul s-a răsturnat. Pentru șofer nu s-a mai putut face nimic.
Familia e nemulțumită de suma primită
Agnana Brebu: „După aproape 10 ani, am primit prima sentință, în luna martie. O sentință în care ni s-a spus că, într-adevăr, nu a fost vina șoferului și că o să primim niște daune materiale și daune morale”.
Tribunalul Bihor a impus Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să plătească despăgubiri de câte 30.000 de euro pentru cei doi copii ai bărbatului și 40.000 pentru sotie.
Agnana Brebu: „Cum poți tu să vii, după 10 ani, și să ne arunci, așa, o sumă care, scuzați-mă că vă spun, dar nu compensează nici unu la sută din greul pe care l-am avut ultimii 10 ani”.
Familia vrea să atace sentință, în condițiile în care ceruse de zece ori mai mult. Dar, „problema este că, din 21 martie și până astăzi, în septembrie, hotărârea nu a fost redactată, deși legea prevede un termen de 30 de zile pentru redactare. Noi nu putem face apel, decât în momentul în care primim motivarea hotărârii. Pentru că trebuie să știu de ce critic hotărârea”, explică avocatul familiei.
În plus, avocatul a depus o contestație pentru tergiversarea nejustificată a redactării motivării. Și spune că oricum drumul până la o decizie definitivă este lung.
Tribunalul Bihor a comunicat că întârzierea este cauzata de numărul mare de dosare în lucru.
Sursa: Pro TV
Etichete: bihor, tribunal, instanta, despagubiri, sentinta,
Dată publicare:
20-09-2024 18:02