Cum au reușit pușcăriașii din Ploiești să introducă droguri în penitenciar, fără ca cineva să își dea seama

Ultima actualizare: 11-11-2020 17:42
Puscarias
Shutterstock

Procurorii DIICOT şi poliţişti de la BCCO Ploieşti au făcut, miercuri, descinderi în mai multe celule ale Penitenciarului Ploieşti, într-un dosar de trafic de droguri.

Anchetatorii suspectează că substanţe psihotrope erau impregnate în hârtie şi introduse în penitenciar sub forma corespondenţei, hârtia impregnată de droguri fiind tocată şi fumată.

Conform datelor furnizate de oficiali de la Penitenciarul Ploieşti şi Poliţia Judeţeană Prahova, descinderile făcute miercuri la penitenciarul din Ploieşti au vizat activitatea unei grupări infracţionale formată din 7 persoane care, începând cu luna septembrie a acestui an, furniza produse psihoactive noi în mediul penitenciar.

"Din probatoriul administrat, a rezultat că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei. După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare). În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi erau introduse în ţigări cu aspect normal şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Penitenciarul din Ploieşti.

Miercuri dimineaţă, poliţişti de Penitenciarului Ploieşti, în colaborare cu cei B.C.C.O. Ploieşti, cu suportul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi cu cel al Grupei Operative a Penitenciarului Mărgineni, au făcut cinci percheziţii în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, fiind puse în executare şapte mandate de aducere pe numele suspecţilor, iar alte 13 persoane despre care există date că se aprovizionau cu produse psihoactive, pentru consum, de la membrii grupării au fost citate pentru a fi audiate în acest dosar.

Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Prahova, anchetatorii au ridicat, în urma percheziţiilor, 8 coli din hârtie A4, 3 bucăţi de hârtie de diferite dimensiuni, 5 bucăţi de şerveţele şi o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanţe psihoactive.

Suspecţii din dosar au fost duşi la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru audieri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO