Cum arată Satul Olimpic de la Tokyo. Sportivii au chiar și un mall propriu, dar vor dormi pe paturi de carton

Dată publicare: 22-06-2021 09:13
Dată actualizare: 21-07-2021 14:53


Satul Olimpic de la Tokyo este pregătit să-i primească pe cei peste 10.000 de sportivi din întreaga lume care vor locui aici pe toată perioada Jocurilor Olimpice.

 

Sportivii vor avea la dispoziţie de la săli de fitness până la restaurante, şi chiar un mall. Însă accesul peste tot se va face în condiţii foarte stricte.

Cât despre fanii sporturilor, doar 10.000 de spectatori vor fi primiţi pe arenă.

Selian Wang, reporter CNN: „Satul Olimpic. Un oraș, într-un oraș ... construit pentru cei mai buni sportivi din lume ... Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, mii de olimpici din peste 200 de țări vor locui aici şi se vor pregăti pentru momentul definitoriu în cariera lor sportivă. În mod normal, un loc pentru petreceri și sărbători, anul acesta, va fi o bulă anti-socializare, cu locuri de igienizare, plină de teste COVID, centre de sănătate și distanţare.”

Sportivii vor fi nevoiţi să poarte peste tot mască. Vor circula numai cu vehicule autonome şi vor fi testaţi zilnic. Iar Comitetul Olimpic Internaţional spune că 80% dintre rezidenţii Satului Olimpic vor fi vaccinaţi. La fel, şi zecile de mii de oameni angajaţi aici, sau cei care se ocupă de organizare.


Selian Wang, reporter CNN: „La Village Plaza vor găsi tot ce au nevoie: cafenea, bancă, salon de coafură, săli de internet și multe altele. În mod normal, un loc unde sportivii pot să petreacă timp împreună, să socializeze.”

Sunt 21 de clădiri cu 3.800 de apartamente în total, în care vor locui sportivii. Ei vor dormi pe paturi realizate din carton și polietilenă, pentru a putea fi reciclate după eveniment. Cafeneaua Satului Olimpic este situată chiar în centru. Are două etaje, o capacitate de 3.000 de locuri, și va fi deschisă non-stop. Iar la restaurant, chiar dacă fiecare sportiv va fi nevoit să stea singur la masă, va avea un meniu cu peste 700 de feluri de mâncare din întreaga lume, pe gustul tuturor.

La sala de fitness, sportivii trebuie să poarte mască tot timpul şi vor fi separaţi de bariere.

Dar dincolo de locurile de relaxare, există aici şi o clinică specială, unde vor intra sportivii care au simptome COVID. Vor fi testaţi, iar în cazul în care sunt depistaţi pozitiv vor fi trimişi la spital sau la un hotel din Tokyo, unde vor sta în izolare.

Selian Wang, reporter CNN: „A fost nevoie sute de milioane de dolari pentru a construi toate acestea. După terminarea Jocurilor Olimpice, clădirile vor fi transformate în apartamente rezidențiale. Dar înainte de asta, locul care îi va găzdui sportivi pentru Jocurile Olimpice se vrea a fi ca niciun alt loc.”

Costurile uriaşe pentru realizarea complexului şi pentru întreaga organizare au stârnit dispute în Japonia. Mai ales că, din cauza pandemiei, doar 10.000 de norocoşi vor putea urmări competiţiile din tribună. Turiştii străini nu vor avea acces la eveniment. Ceea ce va aduce pierderi financiare uriaşe Japoniei.

Startul Jocurilor Olimpice se va da pe 23 iulie, după ce marea competiţie a fost amânată cu un an.


VIDEO PROTVPLUS.RO