Cum arată fabrica din Alba Iulia după incendiul devastator. Imagini filmate cu drona

incendiu alba Iulia, Supremia-Solina, fabrica,
Alba24

Imagini surprinse cu drona arată dimensiunea dezastrului de la Fabrica de condimente de lângă Alba Iulia mistuită de un incendiu sâmbătă.

Un munte de table contorsionate cu o temperatură ridicată, prăbușite peste utilaje carbonizate și o întreagă afacere distrusă, reprezintă tabloul dezolant al incendiului care a distrus una dintre cele mai cunoscute fabrici din Alba Iulia. Zeci de oameni și-au pierdut locurile de muncă, relatează alba24.ro.

Pompieri militari din patru judeţe (Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu) au acţionat sâmbătă pentru stingerea focului care a cuprins cea mai mare fabrică de condimente din România, parte a unui grup francez.

Potrivit viceprimarului municipiului Alba Iulia Gabriel Pleşa, din discuţiile pe care acesta le-a avut cu conducerea fabricii a reieşit că au fost anunţaţi despre incendiu acţionarii grupului Solina. În ceea ce priveşte procesul tehnologic, "există temeri că acesta nu va putea fi reluat mai devreme de câteva luni", a spus viceprimarul. În fabrica din Alba Iulia lucrau efectiv 167 de oameni, în total numărul angajaţilor, inclusiv cu distribuitorii, fiind de 235, a spus Gabriel Pleşa.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

De asemenea, prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, a punctate că, din primele verificări, nu ar fi probleme care să pună în pericol sănătatea localnicilor.

"Autolaboratorul APM este în lucru. Am cerut să se facă probe în mai multe locuri. (...). Din primele verificări, se pare că nu există probleme care să pună în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor", a spus prefectul. El a adăugat că s-au degajat în aer "substanţe normale" în urma unui incendiu, ca "monoxid de carbon, benzen, substanţe plastice arse".

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin Ro-Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de un incendiu produs la cea mai mare fabrică de condimente din România, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Iniţial, populaţia a fost avertizată de prezenţa fumului dens, cu menţiunea că atunci norul se îndrepta în direcţia municipiului Sebeş şi a comunelor Ciugud şi Daia Română.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Incendiu la cea mai mare fabrică de condimente din România. Anunțul autorităților
Incendiu la cea mai mare fabrică de condimente din România. Anunțul autorităților

Flăcări violente au cuprins sâmbătă dimineaţă o fabrică de condimente şi mixuri de ingredinte pentru industria alimentară din Alba Iulia.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.