Cu cât se va prelungi starea de alertă. Anunțul făcut de Guvern

Ultima actualizare: 15-06-2020 20:10

Starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită de miercuri, însă nu pentru o lună întreagă.

Creşterea numărului de cazuri i-a făcut pe aleşii din opoziţie să se răzgândească. Săptămâna trecută, social democraţii susţineau că nu vor da acest vot, însă acum, sunt de acord cu prelungirea stării de alertă, cu unele modificări, şi doar pentru 15 zile.

Cei de la PSD au pus mai multe condiţii pentru a vota starea de alertă. Guvernul să permită redeschiderea spitalelor pentru bolnavii cronici, dar şi bisericile şi restaurantele din hoteluri, iar achiziţiile publice să fie făcute doar cu licitaţie.

Cu cât se va prelungi starea de alertă

 

În ceea ce priveşte perioada cu care s-ar prelungi starea de alertă, social democraţii nu vor încă o lună. Pentru măsuri suplimentare de relaxare în hoteluri şi restaurante au venit cu un proiect de lege separat.

Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: "De ce un Guvern e de acord ca într-un spațiu închis să se joace păcănele și într-un alt spațiu închis să nu se țină slujbe. Când un guvern e cu dubla măsură, vă spun eu, asta e un singur lucru - corupție"

Ludovic Orban: "Eu m-am săturat de tarantela politică electorală pe care o face PSD. Pun în pericol viața şi sănătatea românilor. Instigarea în a nu respecta regulile, crează o administrație care împiedică eficiența autorităților în acţiunea de păzire a cetăţenilor"

Şi cei de la USR s-au răzgândit, după ce săptămână trecută cereau Guvernului să continue starea de alertă doar în judeţele cu număr mare de cazuri. Între timp, liderul USR, Dan Barna, a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ionuț Mosteanu, deputat USR: "Vedem că numărul de noi cazuri este în creştere, sunt câteva focare, trebuie să dăm guvernului posibilitatea să ia măsurile necesare să nu ne trezim cu un al doilea val al pandemiei. Este o problemă foarte serioasă de sănătate publică"

Începând de azi, suntem într-o nouă etapă de relaxare. Decizia privind ridicarea altor restricţii va fi analizată de specialişti, în funcţie de evoluţia îmbolnăvirilor - spun oficialii.

Guvernul va adopta, în şedinţa de marți, o nouă hotărâre de guvern pentru a prelungi starea de alertă, adică menţinerea unor restricţii şi câteva măsuri de relaxare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO