Covid-19 în România: numărul infectărilor din ultimele zile, mult mai mare decât cel al vindecărilor

Ultima actualizare: 15-06-2020 19:27
Covid-19 în România: numărul infectărilor din ultimele zile, mult mai mare decât cel al vindecărilor
Inquam/ Octav Ganea

Numărul infectărilor cu Covid-19 a crescut în ultimele zile cu mult peste cel al vindecărilor, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Autoritățile atenționează că respectarea normelor sanitare este singura garanție că situația nu va degenera.

 

”Având în vedere dezbaterile din spațiul public referitoare la evoluția epidemică a noului coronavirus (COVID-19) în România și necesitatea continuării măsurilor de protecție sanitară, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări: Adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a.c. a survenit pe fondul unei evoluții reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. În acest context, autoritățile au adoptat o serie de măsuri de relaxare pentru reluarea unor activități sociale și economice. De asemenea, în intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparație cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea și extinderea graduală a măsurilor de relaxare”, a transmis GCS într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, relaxarea din ultimele zile a dus la o creștere semnificativă a noilor cazuri de infectare, mult mai numeroase decât cele de vindecare.

 

Ce recomandă Grupul de Comunicare Socială

 

”În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activități sociale și economice, s-a menținut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate. În ceea ce privește cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ față de numărul persoanelor vindicate”, explică GCS.

”Această evoluție negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) și numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societății în ansamblul său. Respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetățeni este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua în siguranță cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice”, a concluzionat GCS.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO