PSD va modifica în Parlament prelungirea stării de alertă: Nu mai mult de 15 zile

Ultima actualizare: 15-06-2020 17:46
sigla PSD
Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că parlamentarii social-democrați vor face modificări la hotărârea care va fi emisă de Guvern, privind prelungirea stării de alertă.

Astfel, în ședința de luni s-a votat ca aleșii să nu susțină menținerea restricțiilor pentru mai mult de 15 zile - asta deși premierul Ludovic Orban a anunțat că intenționează să ceară prelungirea cu 30 de zile.

"Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum arată acest HG. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziţii directe şi multe alte aberaţii care au fost în aceste trei luni de zile şi care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogăţească. (...) Ne-am dori o stare intermediară şi împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea", a declarat Ciolacu.

Ciolacu s-a arătat nemulțumit de faptul că Guvernul Orban a permis ca sălile de ”păcănele” să se deschidă, în timp ce restricțiile se aplică în continuare la lăcașele de cult sau la teatre.

”Normele de aplicare sunt atributul Guvernului. Ce doresc eu de la Guvern: să ne explice de ce în spații închise putem juca păcănele și de ce în spații închise la biserică nu putem merge. Când avem dubla măsură, vă spun eu un sungur lucru. Când un Guvern ia decizii prin dublă măsură, e un singur lucru: se numește corupție.” - a spus liderul social-democrat într-o conferință de presă.

PSD nu mai vrea ”încredințări directe” cu ajutorul stării de alertă

 

Una dintre nemulțumirile social-democraților este posibilitatea Guvernului de a face încredințări directe de echipamente și materiale sanitare, fără licitații publice. Drept pentru care, Ciolacu spune că ”este exclus să mai votăm vreodată iarăși încredințări directe în această perioadă”.

”Avem o discuție și cu juriștii noștri din interiorul partidului și cu staff-urile juridice ale noastre și sunt ferm convins că vom găsi cea mai bună formulă astfel încât toată lumea să fie protejată, dar fără a mai existe abuze, abuzuri și mai ales probleme, cum au fost la achizițiile publice directe. Este exclus să mai votăm vreodată iarăși încredințări directe în această perioadă.” - a spus Ciolacu, recent, într-un interviu acordat Știrile Pro TV.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO