Criză de sânge în România. Zeci de pompieri s-au mobilizat pentru a dona


Ultimul update: Joi 20 Februarie 2020 08:42
Data publicarii: Joi 20 Februarie 2020 07:54
Categorie: Stiri actuale

Numărul românilor care donează sânge este extrem de mic.

 

O arată statisticile, iar criza durează de ani de zile.

În aceste condiții, pompierii din Botoșani au luat inițiativa și au dat startul unei noi campanii de donare.

Din cauza crizei acute de sânge, zeci de pompieri din Botoșani s-au mobilizat și au donat sânge la Centrul de Transfuzii.
Aceștia i-au provocat mai departe pe colegii lor jandarmi, care au acceptat imediat invitația.

Dan Izotov, purtător de cuvânt al IJJ Botoșani: „Da. Este o provocare care ne onorează și ne și obligă în egală măsură. Vom încerca să participăm în număr cât mai mare la Centrul de Transfuzii și, bineînțeles, vom provoca o altă instituție să urmeze exemplul pompierilor."

Cătălin Gavriliu, subofițer ISU Botoșani: „Noi suntem un grup de pompieri care donăm în mod regulat. Să se gândească la faptul că o jumătate de litru de sânge ajută trei oameni, iar asta contează."

Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani: „Pompierii botoșăneni își doresc să mobilizeze cât mai mulți donatori din întreaga țară.  Ne dorim să derulăm această campanie pe parcursul unui an de zile."

Conducerea Centrului de Transfuzii Botoșani susține că se confruntă cu o criză a donatorilor de ani buni. De multe ori au cerut ajutorul pompierilor, polițiștilor și jandarmilor, pentru a completa stocurile lipsă.

Parascheva Temneanu, șefa Centrului de Transfuzii Botoșani„În fiecare zi este nevoie de sânge, mai ales pe grupe cu RH negativ. În ultimii ani avem un număr mai mare de donatori la prima donare. De dorit ar fi ca aceștia să vină de cel puțin două ori pe an să doneze."

Pompierii botoșăneni speră că la această campanie să participe cât mai multe instituții publice din țară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO