Cozi de 25 de km formate de TIR-uri, la punctele de trecere spre Ungaria

Dată publicare: 16-03-2021 17:08
Dată actualizare: 16-03-2021 18:01


Frontiera de vest a ţării este sufocată de cozile uriaşe de TIR-uri, care s-au format la punctele de trecere spre Ungaria. La Nădlac 2, de pildă, coloana de camioane măsura la un moment dat 25 de kilometri.

Mai bine de 5 ore se aşteaptă la ieşirea din ţară pe autostradă, în vreme ce la Vărșand, un TIR a aşteptat la prânz peste 8 ore până să treacă graniţa. Au fost însă şi camioane care stau în vamă de peste 20 de ore.

Timp de două zile, accesul maşinilor mai grele de 7 tone şi jumătate nu a fost permis în Ungaria, din cauza sărbătorilor legale din ţară vecină. În plus, vehiculele mari sunt verificate la sânge de vameşii unguri, din cauza numărului mare de migranţi descoperiţi în ultima vreme. Toate acestea au crescut timpii de aşteptare la ore întregi.

Mai multe echipaje ale poliţiei autostrăzi au fost trimise la Nădlac 2 pentru fluidizarea traficului. În plus, a fost suplimentat numărul arterelor pe care pot ieşi camioanele din ţară.

Laura Beatrice Bondar, Poliţia de frontieră Oradea: „Au fost contactate autorităţile din ungaria pentru măsuri comune, pentru fluidizarea traficului, să suplimenteze personalul de către partea ungară, precum şi de deschiderea unor artere suplimentare pentru verificare automarfarelor.”

Numai în primele ore ale zilei au ieşit din ţară peste 2.000 de TIR-uri. Traficul autoturismelor nu este afectat.

Tags: tir, ungaria,


VIDEO PROTVPLUS.RO