Craiova: Ajutor pentru copiii născuți prematur. Spitalul Filantropia a achiziționat 20 de sisteme de monitorizare
O naştere prematură înseamnă începerea unei lupte contracronometru pentru viață. În fiecare an, în România, 20.000 de copii se nasc înainte de termen, conform statisticilor.
Pentru ca bebelușii să câștige lupta pentru viață, pe lângă implicarea medicilor este nevoie și de aparatură de ultimă generație.
La maternitatea Spitalului Filantropia din Craiova au fost cumpărate 20 de sisteme de monitorizare moderne, care supraveghează fiecare copil.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aproximativ 3.000 de copii se nasc anual în maternitatea Spitalului Filantropia din Craiova. Dintre aceștia, 10% sunt prematuri, iar 8% dintre ei au nevoie de îngrijire specială.
Sistemul de monitorizare este mâna dreaptă a medicilor, spun aceștia. Funcțiile vitale ale fiecărui bebeluș sunt urmărite non-stop și, în caz de nevoie, se poate interveni în cel mai scurt timp.
Claudia Radu, medic neonatolog Spitalul Municipal Filantropia Craiova: ”Sunt copii care se nasc cu patologii destul de grave și se nasc și prematuri destul de mici și asta e mai dificil”.
O mămică a născut, în urmă cu mai bine de o lună, o pereche de gemeni, care au avut la naștere doar un kilogram şi jumătate fiecare.
Lucia Murărețu, mama gemenilor: ”Dacă nu erau monitorizați și nu era cadrul medical atât de implicat nu știu dacă ajungeam aici”.
Lorena Rotaru, mamă: ”Sunt primele momente de viață ale lui și are nevoie de multă atenție, supraveghere iar această aparatură îl ajută să respire, să îl curețe foarte bine”.
Bebelușii prematuri trebuie să fie sub observație permanentă din partea personalului medical.
Liviu Radu, director Spitalul Municipal Filantropia Craiova: ”Este o tehnologie care îi ajută foarte mult, mai ales în aceste momente în care putem să avem copii suspecți sau copii pozitivi iar putem să facem o monitorizare la distanță foarte eficientă”.
Aceste sisteme de monitorizare reprezintă o investiție de 100.000 de euro, banii care au venit din fonduri europene.