Cozi de 5 kilometri la frontiera Giurgiu-Ruse. IPJ: "O masina poate astepta si o ora trecerea granitei"
Cozile de tiruri la frontiera cu Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse, se intind pe aproximativ cinci kilometri la iesirea din tara, din cauza lucrarilor de reabilitare la partea romana a "Podului Prieteniei”.
"Cozile de tiruri la frontiera se intind acum pe o lungime de aproximativ cinci kilometri. In ultimele zile mai scazusera in intensitate, dar acum este si final de saptamana si multi vor sa iasa din tara pentru diferite plimbari in strainatate. Mai sunt si tirurile care transporta marfa perisabila. In zona de frontiera dar si pe DN 5 Giurgiu-Bucuresti sunt echipaje de politie care patruleaza si au misiuni privind fluidizarea traficului, au grija sa nu existe blocaje la intrarea in tara, la intrarea in municipiu sau pe DN 5, astfel, tirurile nu sunt lasate sa stationeze la intrarea in municipiu tocmai pentru a nu crea blocaje si nici pe teritoriul satului Remus invecinat cu municipiul Giurgiu pentru a nu crea disconfort locuitorilor din zona. Cert este ca prioritatea la trecerea frontierei o au autoturismele si microbuzele cu turisti si tirurile care transporta marfa perisabila, dar se acorda atentie si celorlalti participanti la trafic, pentru ca toti soferii trebuie sa se incadreze intr-un anumit timp de deplasare si nu isi permit intarzieri", a declarat Cristian Suta, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, care a atras atentia ca un autoturism care iese din tara poate astepta si o ora trecerea frontierei.
Potrivit acestuia, se circula pe o singura banda din cauza lucrarilor de reabilitare, tot carosabilul fiind curatat pana la armatura de fier a podului, relateaza Agerpres. Totodata, carosabilul pe care se poate circula a fost afectat din cauza caniculei din ultima perioada si s-au format 'dune', iar acum aceste gropi sau santuri formate in carosabil s-au umplut cu apa din cauza ploilor abundente.
Lucrarile de reabilitare la "Podul Prieteniei" au inceput in luna aprilie si sunt programate a se finaliza la sfarsitul acestui an. Este insa posibil ca aceste lucrari sa se deruleze pana in primavara anului viitor, in functie de conditiile meteorologice care vor permite sau nu efectuarea lucrarilor si in anotimpul rece.