Coronavirus România. Arafat: „Este discutată intenţia restricţionării din nou”

Dată publicare: 12-07-2020 12:14
Dată actualizare: 12-07-2020 12:39


Coronavirus România. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat la TVR, referindu-se la numărul mare de noi cazuri de COVID-19, că "dinamica este crescătoare, nu este sub control".

"Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri", atrage atenţia şeful DSU la stiri.tvr.ro.

Arafat afirmă că, pentru a rupe lanţul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile - purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

"Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, este discutată în acest moment intenţia restricţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere", a subliniat dr. Arafat.

Şeful DSU a adăugat că principala provocare acum este dată de faptul că, odată cu creşterea numărului cazurilor, va creşte şi numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, ceea ce pune pune presiune pe sistemul sanitar.

Nou bilanț record anunțat sâmbătă - 698 de cazuri noi

 

 

Autoritățile au anunțat sâmbătă o creștere masivă a numărului de cazuri noi de persoane depistate cu Covid-19, respectiv 698. Spre comparație, vineri, 10 iulie, au fost anunțate 592 de cazuri.

De asemenea, la ATI, în acest moment, sunt internați 239 de pacienți.

Nu în ultimul rând, comunicatul autorităților precizează că 406 de bolnavi de Covid-19 au fost ”externați la cerere”, după ce au fost testați pozitiv.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.


VIDEO PROTVPLUS.RO