Copil găsit ascuns în portbagajul unei mașini. Explicația mamei

Ultima actualizare: 22-01-2020 14:20

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat o femeie, cetăţean român, care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiul de 13 ani, ascuns în portbagajul unui autoturism.

Potrivit unui comunicat, în data de 21 ianuarie, în jurul orei 11.30, la P.T.F Nădlac s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul român S.C., în vârstă de 26 de ani, conducând autoturismul marca BMW, înmatriculat în Spania. Împreună cu acesta, în calitate de pasageră, mai călătorea şi D.E., în vârstă de 32 de ani.

După un control, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns sub o pătură, în portbagajul autoturismului, un minor. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana ascunsă este un cetăţean român în vârstă de 13 de ani şi este fiul pasagerei.

Mama minorului a declarat că dorea să ajungă în Spania împreună cu fiul ei şi a recurs la această metodă deoarece nu deţinea document de călătorie valabil pentru minor şi procură notarială din partea tatălui pentru a putea călători în străinătate.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei cetăţeni, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO