Copaci smulşi de furtuna puternică în mai multe localităţi ale judeţului Argeş


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Duminica 03 Septembrie 2017 17:21
Categorie: Stiri actuale
furtuni, copaci cazuti

O furtună puternică a dezrădăcinat mai mulţi copaci, duminică după amiază, în mai multe localităţi din judeţul Argeş, pompierii intervenind pentru degajarea trunchiurilor dezrădăcinate.

În zona de munte a judeţului două drumuri forestiere au fost blocate din cauza pomilor smulşi de vântul puternic.

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, echipajele ISU Argeş au fst solicitate să intervină, duminică după amiază, pentru îndepărtarea mai multor copaci smulşi de vântul puternic în acest judeţ. Astfel, în urma furtunii puternice mai mulţi copaci au fost smulşi de vânt şi doborâţi pe carosabil în localităţile Valea Danului, Arefu,Brădet şi Costeşti.

În oraşul Curtea de Argeş vântul puternic a smuls elemente metalice folosite la închiderea unui balcon, iar în localitatea Valea Mare Pravăţ o cracă ruptă dintr-un pom a căzut peste reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Cea mai afectată de furtună a fost zona de munte a judeţului Argeş. La Nucşoara, un drum forestier care duce către Vârful Moldoveanu şi alt drum forestier către Vârful Maliţa au fost complet blocate din cauza brazilor dezrădăcinaţi de vântul puternic.

Tot duminică după amiază, pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină şi la Spitalul municipal Curtea de Argeş,unde au fost sesizate scăpări de gaze. În urma verificărilor, specialiştii ISU au constatat că mirosul de gaze provine de o o conductă a cărei supapă s-a defectat, în zona punctului termic al unităţii sanitare. Activitatea spitalului nu a fost afectată şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO