Pana si firma de paza a uitat de Boldea. A intervenit dupa ce alarma de la casa a sunat doua zile

Ultima actualizare: 18-10-2012 16:20

Judecatorii Inaltei Curti au emis mandat de arestare pe numele deputatului Mihail Boldea. Doar ca titularul a fugit din tara cu mult inainte ca parlamentarii sa-i ridice imumitatea, iar anchetatorii sa aiba un mandat pentru a-l trimite dupa gratii.

Cum a fost posibil ca o persoana acuzata de inselaciune si fals, intr-un dosar in care sunt cercetati inca 21 de suspecti, iar statul a fost pagubit cu 1 milion de euro, sa dispara in vazul tuturor? Anchetatorii sustin ca au mainile legate. Au facut tot ce le permite legea. Atunci poate ca legea nu este bine facuta si ar trebui schimbata, pentru ca aceste situatii sa nu se mai repete.

Povestea disparitiei deputatului Mihail Boldea din Romania seamana izbitor cu alte cazuri de personaje celebre care au fugit peste granita, iar cand autoritatile au incercat sa le opreasca, era prea tarziu.

Iata ce declarat vineri, deputatul Boldea, pentru Stirile ProTV: "Nu mai e fratilor de stat in Romania, trebuie sa plecam cu totii".

Zis si facut. Sambata, parlamentarul s-a urcat in masina si a ajuns la vama Giurgiu, pe unde a trecut nestingherit. Nu exista nicio restrictie pe numele lui. A tranzitat Bulgaria si a intrat in Turcia pe la Edinre, indreptandu-se spre Instanbul. De la aeroportul Ataturk, a luat un avion spre o destinatie necunoscuta.

Unii au speculat ca s-ar fi dus in Africa, pentru ca acum cativa ani a facut o excursie in Kenya, unde a stat la o cunostinta. Deputatul povestea la vremea respectiva ca viata acolo este ieftina, doar transportul, scump.

Anchetatorii au apelat la serviciile de informatii ca sa identifice locul in care se afla Mihail Boldea. In acest timp, s-a demarat procedura de dare in urmarire internationala.

Ministrul de interne pare sigur ca Boldea va fi reperat si prins rapid. Insa, daca a ajuns intr-o tara din Africa, atunci lucrurile sunt mai complicate. Romania nu are acorduri de extradare cu toate statele africane. Anchetatorii au audiat si rudele deputatului.

Ancheta a continuat la Galati, unde au avut loc perchezitii acasa si la biroul de parlamentar, dar si la alte proprietati din Capitala. In toata tensiunea, a existat si un moment amuzant.

Dupa doua zile in care alarma de la casa deputatului Boldea a sunat continuu, astazi a venit cineva si de la firma de protectie si paza. Si, culmea, desi usa era deschisa, a sarit de doua ori peste gard ca sa intre in imobil.

La final, anchetatorii au iesit din imobil cu o cutie.

Ancheta s-a extins si impotriva rudelor: tatal si fratele au fost acuzati de spalare de bani. Asta pentru ca Mihail Boldea le donase cateva locuinte, in ideea de a-si masca averea banuita a fi dobandita ilegal.

In ultimul interviu acordat vinerea trecuta, deputatul a incercat sa justifice felul in care a instrainat trei apartamente.

Fratele lui mai mic al deputatului fugar, Stefan Boldea, reprezentant al unei companii de produse farmaceutice, nu a vrut sa comenteze acuzatiile. Tatal parlamentarului nu stie nici el nimic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO