Consilierul prezidential Adrian Moldoveanu, nasul lui Sorin Blejnar, audiat la DNA

Adrian Daniel Moldoveanu

Consilierul de stat in Departamentul Securitatii Nationale al Administratiei Prezidentiale, Adrian Daniel Moldoveanu, a fost audiat de procurorii DNA ca martor in dosarul de coruptie din Portul Constanta.

Numele sau a fost folosit in discutii dintre senatorul Mircea Banias si Eugen Bogatu. Surse judiciare au declarat, miercuri, ca la audieri a fost convocat nasul de cununie al lui Sorin Blejnar, Adrian Daniel Moldoveanu, care este si consilier de stat la Presedintie.

Moldoveanu a dat o declaratie in calitate de martor ca urmare a faptului ca numele sau a fost invocat de mai multe ori in niste discutii dintre senatorul Mircea Banias si Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta. Potrivit surselor citate, Moldoveanu a declarat procurorilor anticoruptie ca il cunoaste de foarte multe vreme pe Eugen Bogatu, deoarece au facut scoala impreuna, dar ca nu l-a mai vazut de aproape sapte ani.

Referitor la Mircea Banias, consilierul a declarat ca a auzit de el dupa ce o persoana i-ar fi cerut sa se intalneasca cu senatorul. Intalnirea dintre ei nu a mai avut loc insa, deoarece senatorul nu s-a mai prezentat, context in care Moldoveanu nu ar mai fi dorit sa il intalneasca pe motiv ca ar fi neserios, a mai notat consilierul in declaratia sa, potrivit surselor citate.

In urma cu o zi, in legatura cu acest dosar s-a prezentat la DNA si fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurentiu Mironescu, acesta asistand la perchezitia informatica asupra celor trei laptopuri ale sale ridicate in urma descinderilor din Portul Constanta. Laurentiu Mironescu, arestat initial in dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanta, a parasit arestul preventiv in urma deciziei din 21 iunie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Citește și
Portul Constanta
Portul Constanta, "scanat" de autoritati timp de 7 zile in cautarea dovezilor de evaziune fiscala
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban: „N-am nicio treabă, sunt broker, ați greșit persoana”

Tot atunci au fost eliberati si Liviu Bratu - adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, Adrian Patrascu - ofiter de politie, comandant al "Grupului de nave" Constanta din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Corneliu Paun. Dintre cele 21 de persoane arestate in cauza, mai sunt in arest preventiv 14. In dosar este cercetat si senatorul PDL Mircea Marius Banias, in cazul acestuia procurorii luand masura interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare. Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta, este considerat de procurorii anticoruptie "leader" al grupului infractional, care derulau afaceri ilicite in Portul Constanta.

"Grupul infractional organizat" care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, in vama Constanta, prejudicia bugetul de stat cu sume intre 50.000 si doua milioane de euro la fiecare transport.

"Sumele de bani erau cerute cu o frecventa zilnica, in cuantum cuprins intre o mie si 7.000 de dolari pentru fiecare transport. In aceasta modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, in unele situatii, cu sume cuprinse intre 232.186,12 lei si 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfa introdus ilegal", potrivit Directiei Nationale Anticoruptie.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Mironescu si alte trei persoane din dosarul vamilor au fost eliberati
Mironescu si alte trei persoane din dosarul vamilor au fost eliberati

Rasturnare de situatie in dosarul Mironescu: fostul secretar general in MAI si alti trei arestati in dosarul coruptiei din Portul Constanta au fost eliberati, miercuri noapte.

Portul Constanta,
Portul Constanta, "scanat" de autoritati timp de 7 zile in cautarea dovezilor de evaziune fiscala

Zi plina in Portul Constanta, unde continua descinderile in forta in cautarea marfurilor de contrabanda aduse din China. Cea mai importanta problema este ca aceste controale vin la 4 zile distanta dupa ce procurorii anticoruptie au facut verificari acolo.

Mafia din Portul Constanta avea ca scop
Mafia din Portul Constanta avea ca scop "controlarea institutiilor statului"

Procurorii anticoruptie au prezentat astazi felul in care actionau cei 30 de oameni pe numele carora s-a inceput urmarirea penala in dosarul vamilor.

Recomandări
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”

Este stare de alertă în Budapesta, care se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 10 ani, după ce Dunărea a acoperit cheiurile Capitalei și a ajuns până la parlament. Și încă nu a ajuns viitura maximă, așteptată pentru sâmbătă noaptea.

ONU: Pagerele şi staţiile portabile de emisie-recepţie au fost piratate înainte de a intra în Liban
ONU: Pagerele şi staţiile portabile de emisie-recepţie au fost piratate înainte de a intra în Liban

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele care au explodat în această săptămână au fost piratate înainte de a intra în ţară, potrivit unei scrisori a misiunii libaneze la ONU, văzută joi de AFP.

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat
Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat" cu pietre înainte de a intra în circulație

Primul tren electric nou cumpărat în România a fost prezentat joi de producător. Are șase vagoane, dotări de ultimă generație și poate să atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.