Consilier județean, acuzat de cămătărie. Împrumuturi uriașe și dobânzi de 300%

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 14 Ianuarie 2018 16:42
Categorie: Stiri actuale

Acuzat de cămătărie, un consilier judeţean din Giurgiu a fost plasat în arest la domiciliu.

Mihnea Boerescu are 45 de ani şi este acuzat că a dat împrumuturi cu dobânzi chiar şi de 300 la sută. "Caută oameni care aveau nevoie de sume mari de bani", spun surse judiciare, şi astfel ar fi adunat o avere impresionantă, după ce îi executa silit. Cu 167 de terenuri şi patru imobile trecute în declaraţia de avere, politicianul se consideră "cel mai mare proprietar de pământuri din vestul Bucureştiului".

Consilierul judeţean Mihnea Boerescu se laudă că n-a lucrat niciodată pentru nimeni, că este colecţionar de terenuri şi că a ajuns astfel cel mai mare proprietar de terenuri din zona de vest a Bucureştiului, cu 167 de terenuri. Postează cu mândrie pe Facebook plase pline cu bani, cu care a cumpărat terenurile, şi susţine că va construi cartiere rezidenţiale pe modelul celor din Las Vegas sau Hollywood.

Declaraţia de avere din 2016 a alesului judeţean din Giurgiu este impresionantă. Deţine în întregime sau cotă parte aproape 700 de mii de metri pătraţi de pământ, aproape cât este parcul Herăstrău din Capitală.

În acelaşi document, mai scrie că are bijuterii, ceasuri, obiecte de artă şi hărţi vechi, estimate la câteva sute de mii de euro.

Probabil tocmai fala de pe internet le-a atras atenţia şi poliţiştilor. Şi după ce ar fi găsit 6 victime ale politicianului, l-au acuzat de cămătărie. Ar fi vorba însă de zeci de persoane vătămate.

IPJ Giurgiu: ”Din cercetări a reieşit ca împrumuturile au fost disimulate prin mai multe acte notariale, reuşind astfel să deposedeze persoanele împrumutate de mai multe bunuri mobile, autovehicule sau terenuri.

Mihnea Boerescu nu s-ar fi încurcat însă cu sume mici, spun anchetatorii. Ar fi împrumutat de la 10 mii de euro în sus ajungând până la 1 milion de euro. Iniţial, punea dobânzi de 20-30 de procente, dar şi termene foarte scurte până când banii trebuiau restituiţi. Datornicii nu reuşeau, procentele tot creşteau, iar până la urma ajungeau să fie executaţi silit pentru o datorie de 3 ori mai mare decât cea iniţială.

După percheziţii, anchetatorii au ridicat 4 autoturisme, 2 motociclete şi 16 saci cu documente: sute de acte de proprietate şi contracte de împrumut notariale. 

Consilierul judeţean Mihnea Boerescu este închis între pereţii casei sale, care de altfel îi poartă numele şi pe care a încercat să o facă celebră pe internet, după ce judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Asta deşi consilierul şi-a susţinut vehement în faţa lor nevinovăţia.

Mihnea Boerescu a reuşit totuşi să-i convingă să nu-l trimită după gratii, aşa cum cereau procurorii. Măsură arestului la domiciliu nu a fost deocamdată contestată.

Patronul de club din Fălticeni a fost ucis cu peste 50 de lovituri de cuțit. Fiica de 17 ani, internată la Psihiatrie
Patronul de club din Fălticeni a fost ucis cu peste 50 de lovituri de cuțit. Fiica de 17 ani, internată la Psihiatrie
VIDEO PROTVPLUS.RO
transplant de organe
O mamă i-a chemat la nunta fiicei sale pe cei cărora le-a donat organele fratelui acesteia
Bărbat căutat cu scafandri, după ce a dispărut într-o cascadă din România
Camion cu uşi, oprit la graniţă. Ce s-a întâmplat când poliţiştii le-au deschis
Măsurile anunțate de primarul Vasluiului, după ce trei tineri au fost înjunghiați
Singurele cuvinte spuse mamei de copilul abuzat la o creșă din Iași. Ce a urmat
Cum a ajuns în România un spin din coroana lui Christos, salvată de la Notre Dame
politie
Moarte învăluită în mister în Suceava. Cum a fost găsită o prostituată
Bărbat căzut în Dâmboviţa, la Ciurel. Eroul care l-a salvat înainte să ajungă scafandrii
Mielul de Paşte: reţeta lui Adrian Hădean. Cum diferă carnea în funcţie de regiune
Motivul pentru care Biserica a mutat Sfântul Gheorghe în a doua zi de Paşte
Un kilogram de roșii românești costă cât o oală de sarmale. Cum se scuză fermierii
USR cere Fiscului să o controleze pe mama lui Oprişan, care i-ar fi luat maşină de 120.000€