Raportul IML poate schimba radical soarta profesorului de la Jean Monnet. Concluziile legistilor

Ultima actualizare: 18-10-2012 11:38

Medicii legisti nu pot confirma varianta violului, in cazul elevei de la liceul "Jean Monnet", care-si acuza profesorul c-ar fi abuzat de ea.

Probele gasite nu au fost suficiente, astfel incat specialistii sa spuna daca fata a fost violata, asa cum le-a declarat ea politistilor.

Ancheta merge mai departe, in timp ce sustinatorii profesorului de sport strang bani sa-i angajeze un avocat, in speranta ca va scapa de arest.

Mult asteptatul raport intocmit de medicii Institutului de medicina legala Mina Minovici a fost finalizat. Dar concluziile n-au rasturnat ancheta si n-au confirmat infractiunea de viol.

Documentul indica numai prezenta unei fisuri anale, cu mentiunea ca ar fi putut proveni dintr-un act sexual consimtit. Cu alte cuvinte, legistii n-au putut stabili ca sunt urme de violenta, ori semne ca fata a fost abuzata.

Insa acelasi document constata ca eleva a intretinut relatii sexuale cu profesorul de sport. Asta inseamna ca acuzatia de relatii sexuale cu un minor este dovedita si cu probe biologice.

Procurorii au mai cerut ca eleva sa fie supusa unei expertize psihiatrice, pentru a stabilit daca a fost afectata de cele intamplate in excursia de la Predeal, unde spune ea c-ar fi fost violata.

Dascalul este deja de o saptamana in arest preventiv. Sustinatorii sai de pe Facebook s-au gandit sa stranga bani si sa-i plateasca un avocat, mai ales ca a expirat contractul cu fosta aparatoare.

Pe de alta parte, inspectorii corpului de control al Ministrului Educatiei au ajuns in aceasta saptamana la liceul Jean Monnet.

Au verificat activitatea scolara si regulamentul de ordine interioara, care ar fi putut incuraja un comportament nepotrivit, atat din partea elevilor, cat si al profesorilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO