Managerul ”Marius Nasta”: În România e o problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale
Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că, în opinia sa, în România este o mare problemă faptul că nu sunt declarate infecțiile nosocomiale.
Declarațiile au fost transmise LIVE pe www.stirileprotv.ro!
Mahler a prezentat, joi, informații despre rezultatele analizelor epidemiologice ale probelor recoltate de la cei 5 pacienți. Trei dintre aceștia au murit din cauza infecției cu bacteria acinetobacter.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Eu cred că în România avem o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale. Pentru că dacă toți am declara și am avea o hartă reală a acestora, probabil că 5 infecții în Insitutul Marius Nasta nu ar fi un lucru nemaiîntâlnit.
Nemaiîntâlnit este faptul că noi am avut curajul să declarăm, suntem cu ancheta epidemiologică în desfășurare, pentru că pe mine mă interesează ca lucrurile pe care le aflu să fie gândite și prelucrate în folosul pacienților viitori pe care Insitutul Marius Nasta o să-i aibă.” - a spus managerul Institutului.
Sinteza declarațiilor:
- Raportul de la Cantacuzino evidențiază, următoarele lucruri. pacientul de la Balș are o tulpină proprie, care nu se găsește la ceilalți pacienți. Infecția nu s-a răspândit la alți pacienți.
- Așa cum am informat, pacientul izolat în triaj pentru o penumonie, pe un fond de accident vascular, de 68 de ani, a fost și el confirmat cu acinetobacter, are aceeași bacterie cu femeia din terapie intensivă de 78 de ani.
- O altă pacientă de la care s-a recoltat și care a decedat are o tulpină proprie care nu corespunde cu tulpina de la pacienții care încă trăiesc.
- În acest moment, aceste informații sunt puse la dispoziția medicilor epidemiologi.
- Anunțul către DSP l-am făcut în data de 9 februarie, când s-a declanșat ancheta epidemiologică. Toate foile din terapie intensivă ale pacienților internați sunt evaluate de medicii epidemiologi.
- În Institutul Marius Nasta mor mulți pacienți, pentru că numărul de cazuri grave este mai mare decât în alte părți. Avem mulți pacienți primiți prin transfer, cu o clasă de risc extrem de mare și un prognostic rezervat.
- În acest moment avem 5 pacienți confirmați cu acinetobacter, 3 au decedat.
- Eu cred că în România avem o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale.
- Declararea infecțiilor este atributul medicului curant sau al șefului de secție. Eu am aflat în data de 8, când am deschis mailul.
Un al treilea pacient a murit marți seară la Spitalul de Pneumologie ”Marius Nasta”, din Capitală, după o infecţie cu o bacterie periculoasă.
Este vorba despre o femeie de 40 de ani care suferea de boli cronice şi analizele au arătat că era infectată cu acinetobacter.
Direcţia de Sănătate Publică a închis marți blocul operator şi secţia de Terapie Intensivă şi a cerut măsuri drastice de igienizare.
Medicii din spital spun că cel puţin unul dintre pacienţii decedaţi ar fi luat bacteria din altă unitate sanitară în care fusese internat anterior.
Sursa: Pro TV
Etichete: infectari, bacterii, marius nasta, beatrice mahler,
Dată publicare:
21-02-2019 11:55