Concert de colinde în Gara Arad. „Așa ceva n-am mai văzut”

24-12-2019 07:54

Călătorii grăbiți care au trecut luni seară prin gara din Arad au avut parte de o surpriză. Pe fugă sau în așteptarea garniturii, toți s-au bucurat de un concert de colinde.

Într-un du-te-vino continuu, printre călători cu multe bagaje, Corul Filarmonicii Arad a adus un strop de magie în momentul în care a început să cânte colinde. Și brusc, pentru cei porniți la drum, așteptarea parcă a fost mai ușoară.

Bărbat: „Foarte frumos. Acum cu spiritul Carciunului ne bucurăm de colinde. E mai plăcut să aștepți trenul și să asculți colinde.”

Bărbat: „Îmi place enorm. E ceva teribil, domnule, e cu bun gust. Așa ceva n-am mai văzut.”

Din public au făcut parte și localnici, pentru care a devenit un obicei să se bucure de spectacolul neobișnuit organizat în preajma sărbătorilor de iarnă.

Femeie: „Nu am vrut să pierd anul asta. E deosebit, este ceva tradițional, suntem români, respectăm tradițiile și colindele noastre românești.”

Femeie: „Minunată idee, chiar mă gândeam că oamenii sunt mai apropiați cu ocazia acestor sărbători și dacă noi ne unim în cântare, devenim mai deschiși unii cu alții și relaționam mai corect.”

Robert Daniel Rădoiaș, dirijor: „O muzică de calitate cântată de profesioniști poate să răsune chiar și într-o sala de gara.”

În șală au fost și mulți copii. După ce au fost invitați să cânte, micuții au primit daruri.

Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul cinci și de la un an la altul adună tot mai mulți spectatori.

Alexandru Samoilenco, revizor regional CFR: „Mi-a venit ideea de a organiza un concert de colinde în acest spațiu minunat, în acesta arhitectură minunată a stației CFR Arad. Printr-o interpretare deosebită reușește să aducă în această stație de cale ferată foarte foarte mulți spectatori.”

Concertul a durat aproximativ o oră.


VIDEO PROTVPLUS.RO