Regele Mihai a implinit 93 de ani. Concert caritabil, cu 300 de invitati, in onoarea Sa
Majestatea Sa Regele Mihai Intai a implinit sambata 93 de ani. In onoarea Sa, si din pacate in absenta, la Ateneul Roman a fost organizat un concert caritabil, la care au participat peste 300 de invitati.
Fostul suveran si-a serbat ziua de nastere in Elvetia, alaturi de Regina Ana. Altesa Sa Regala, Principesa Mostenitoare Margareta, a citit, sambata seara, un mesaj pentru toti romanii.
Marele absent al evenimentului a fost chiar sarbatoritul care s-a afisat elegant si curios ca intotdeauna cand vine vorba despre automobile la Expozitia de masini de la Nyon, Elvetia. Chiar el a prezentat o piesa rara din colectia personala: masina militara care a apartinut generalului american George S. Patton.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru ca plimbarile cu familia sunt revigorante pentru Majestatea Sa, povestesc apropiatii, Regele s-a aventurat impreuna cu Principesa Margareta si cu Principele Radu pe aleile din jurul domeniului de la Aubone, Elvetia. Nu este deloc "tacut", spun reprezentanti Casei Regale. Dar regele a ales sa nu mai vorbesca in public, din 2011 incoace.
"Romania nu este a noastra, ci am luat-o cu imprumut de la copii niostri. Asa sa ne-ajute Dumnezeu!" Discursul rostit in Parlamentul Romaniei atunci cand a implinit 90 de ani, a fost unul istoric.
A cuprins toata intelepciunea unui om nobil care a trait aproape un veac de istorie.
La 19 ani a fost numit in fruntea Romaniei pentru a doua oara, iar tara era in razboi dar si in colaps economic. Primii patru ani a domnit sub dictatura Maresalului Ion Antonescu. In noiembrie 1947, la nunta Principesei Elisabeta a Marii Britanii cu Ducele de Edinburgh, a intalnit-o pe Principesa Ana de Bourbon-Parma, de care s-a indragostit la prima vedere. La intoarcerea acasa insa, i s-a cerut sub amenintare sa abdice. Pe 3 ianuarie 1948, Regele Mihai si Regina-mama Elena au parasit Romania, luand cu ei doar cateva bunuri personale.
Dupa doua incercari de a reveni dupa Revolutie in tara, esuate din cauza autoritatilor de la acea vreme, in 1996 Regele are parte de o primire triumfala in Piata Universitatii din Bucuresti.
A aparut alaturi de nepotul sau Printul Nicolae pe atunci un copil, astazi barbat in toata firea. Abia in 2001 Regele Mihai s-a putut muta impreuna cu familia la Palatul Elisabeta din Capitala si a primit inapoi Castelul de la Savarsin. De atunci petrece in tara toate marile sarbatori crestine si patroneaza cu spiritul sau nobil, simplu si ferm evenimente culturale si sociale de exceptie.
Si pianista Alexandra Dariescu a sustinut un recital la Ateneu. Tanara a cucerit toate scenele lumii la cei 29 de ani ai ei, este din Arad si a fost prima pianista de origine romana care a sustinut un concert in celebra Royal Albert Hall, acompaniata de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. La evenimentul de sambata in onoarea Altetei Sale Regele Mihai, orchesta a fost dirijata de Tiberiu Soare, unul dintre cei mai cunoscuti dirijori romani.
La concertul dat in onoarea celor 93 de ani pe care Regele Mihai i-a implinit sambata au participat ambasadori, diplomati, directori de companii importante din Romania dar si multe personalitati publice sau actori.
Pentru ca a fost un concert caritabil, ajuns la a saptea editie, toti acesti invitati au donat deja 130 de mii de euro, bani pe care Fundatia Principesa Margareta ii va investi in sprijinirea unor copii talentati, care nu au bani sa-si cultive veleitatile.