România va organiza un consiliu informal de Justiţie şi Afaceri Interne cu toți miniștrii din UE

×
Codul embed a fost copiat

România va organiza, în luna februarie a anului viitor, la Bucureşti, un consiliu informal de Justiţie şi Afaceri Interne, la care vor participa toţi miniştrii de resort din Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Carmen Dan, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu Julian King, comisar european responsabil pentru Uniunea securităţii.

Ministrul a precizat că întâlnirea sa cu oficialul european a avut loc în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor.

"Pe componenta de Afaceri Interne vom găzdui anul viitor 19 reuniuni în Bucureşti şi în mai multe localităţi din ţară şi suntem pregătiţi pentru buna desfăşurare a acestora. În premieră pentru România, în luna februarie 2019, vom organiza la Bucureşti un consiliu informal de Justiţie şi Afaceri Interne la care sunt aşteptaţi toţi miniştrii de Interne şi de Justiţie din Uniunea Europeană", a afirmat Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Ea a spus că pentru acest eveniment de nivel înalt toate măsurile de securitate sunt "deja planificate".

Citește și
comisia de la venetia
Comisia de la Veneţia a emis opinia oficială privind modificarea Codurilor Penale. "Slăbeşte lupta anti-corupţie"
Oana Pellea a ascultat „Macarena”, melodia Erikăi Isac: „Am rezistat 30 de secunde și m-am lămurit”. Ce spune despre mesajul piesei

Dan a adăugat că a vorbit cu King despre reperele programului Preşedinţiei României a Consiliului UE, care "va avea în prim-plan cetăţeanul".

"Intenţionăm să contribuim la definirea răspunsului Uniunii pentru o gamă largă de chestiuni, precum securitatea internă a Uniunii Europene, funcţionarea Spaţiului Schengen, gestionarea frontierelor externe şi a tuturor provocărilor actuale", a evidenţiat ministrul de Interne.

Ea a vorbit şi despre provocările în ceea ce priveşte securitatea cibernetică.

"Este esenţial să avem o legislaţie care să ne permită să protejăm cetăţenii, în special tinerii şi copiii, de pericolul radicalizării, care este unul real şi se manifestă în special în mediul online", a punctat Dan.

Ministrul a amintit că Julian King a mai fost la Ministerul de Interne român în septembrie anul trecut, când a vizitat Centrul de comandă şi control al Poliţiei de frontieră din România.

"La acel moment a reafirmat sprijinul pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, având în vedere că toate condiţiile tehnice au fost îndeplinite", a menţionat Carmen Dan.

Comisarul european a vorbit, la rândul său, despre provocările cu care se confruntă statele Uniunii Europene - terorism, atacuri cibernetice, crimă organizată.

"Preşedinţia română va fi preluată într-un moment foarte important, în contextul în care acţionăm pentru soluţionarea acestor probleme", a evidenţiat el.

King s-a referit la "propunerile-cheie" din domeniu şi, în acest sens, a amintit un demers recent al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Luna trecută, preşedintele Juncker a spus că trebuie să facem paşi concreţi pentru a contracara conţinutul online legat de terorism care otrăveşte minţile tinerilor vulnerabili din ţările noastre", a explicat el.

Comisarul european a menţionat că Juncker "a evidenţiat şi câţiva paşi ce trebuie parcurşi pentru a ne asigura alegerile - alegerile naţionale, dar şi cele cele pentru Parlamentul European".

"Am discutat despre cum putem lucra în acest sens, pentru a consolida abilităţile statelor de a avea alegeri în siguranţă", a punctat King.

Comisarul european a vorbit şi despre paşii făcuţi pentru contracararea mesajelor teroriste online.

"Am propus ca, pentru prima dată, să avem o legislaţie pentru a aborda această problemă a conţinutului terorist online. Până acum am lucrat cu marile platforme de social media pe bază de voluntariat şi am făcut progrese. Dar, este prea mult asemenea conţinut online", a afirmat Julian King.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii
Citește și...
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină
Comisia de la Veneţia desfiinţează proiectele politicienilor de la Bucureşti. Toader nu îşi asumă nicio vină

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiţiei după ce vineri Comisia de la Veneţia a trimis un raport devastator la adresa modificărilor din justiţie.

Comisia de la Veneţia a emis opinia oficială privind modificarea Codurilor Penale.
Comisia de la Veneţia a emis opinia oficială privind modificarea Codurilor Penale. "Slăbeşte lupta anti-corupţie"

Comisia de la Veneţia a transmis vineri după-amiază opinia oficială asupra modificărilor propuse de majoritatea PSD-ALDE la codurile penale.

Prima reacție a Comisiei Europene după ce Guvernul a modificat prin OUG Legile Justiției
Prima reacție a Comisiei Europene după ce Guvernul a modificat prin OUG Legile Justiției

Comisia Europeană a transmis că va urmări cu atenție toate modificările aduse Legilor Justiției și Codurilor Penale.

Recomandări
Mircea Geoană, despre șansele lui Klaus Iohannis să ajungă în fruntea NATO: „Noi ne dorim un singur lucru”
Mircea Geoană, despre șansele lui Klaus Iohannis să ajungă în fruntea NATO: „Noi ne dorim un singur lucru”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost, vineri, invitatul Știrilor PRO TV, unde a vorbit despre șansele lui Klaus Iohannis de a obține șefia Alianței Nord-Atlantice, dar și despre evoluția războiului ruso-ucrainean.

Cele două avantaje pe care le are Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. De ce Alianța ar prefera candidatura românului
Cele două avantaje pe care le are Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. De ce Alianța ar prefera candidatura românului

Președintele Klaus Iohannis va sta, luni, față în față, la Paris, cu liderii europeni, la scurt timp după ce s-a aflat că România le-a transmis aliaților că îl va propune la șefia NATO.

"Cel mai rău film de groază". Mărturia româncei care administrează complexul mistuit de foc în Valencia

Au fost momente de groază, joi, în Spania. Un incendiu puternic a mistuit două blocuri de apartamente din Valencia în mai puțin de o oră.