Coincidență șocantă. Otrava care i-a omorât pe cei doi copii din Iași a mai produs o tragedie

Ultima actualizare: 27-08-2020 17:31
Tragedie Iasi
BZI

Substanța care a dus la decesul celor doi frați din Iași a cauzat și tragedia de anul trecut de la Timișoara, unde o mamă și doi copii au murit, iar alte câteva zeci de persoane s-au intoxicat în urma unei dezinsecții.

 

Pesticidul din cauza căruia au murit cei doi frați de un an și jumătate și trei ani din Iași este fosfura de aluminiu, substanța extrem de toxică ce a provocat și tragedia din noiembrie anul trecut de la Timișoara, scrie Ziarul de Iași.

Atunci, doi copii, unul de 10 zile și celălalt de 3 ani, și mama lor în vârstă de 29 de ani au decedat și alte câteva zeci de persoane au fost intoxicate în ”Blocul morții” din Timișoara, în urma unei operațiuni de dezinsecție și deratizare.

Fosfura de aluminiu eliberează gaz de fosfură atunci când intră în contact cu umiditatea sau cu acidul clorhidric din stomac, fiind mortal atât pentru oameni cât şi pentru animale.

 

Mama copiilor din Iași, cercetată pentru ucidere din culpă

 

Efectele toxice pe care substanţa le are afectează inima, plămânii, ficatul, rinichii, ducând la tulburări de ritm cardiac, acidoză şi edem pulmonar, distrugând practic toate organele.

În cazul din Iași, legiștii au stabilit că nu strugurii stropiți cu chimicale au adus moartea celor doi frați, așa cum a spus mama copiilor, ci vaporii emanați de otravă de șobolani.

Chiar mama micuților este cea care a pus otrava în camera acestora, femeia fiind cercetată acum pentru ucidere din culpă.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO