Orașul în care s-au înstalat peste 130 de camere de supraveghere. Ce urmăresc autoritățile

Ultima actualizare: 27-08-2020 18:50

Câmpia Turzii devine unul dintre cele mai atent monitorizate locuri din România. Peste 130 de camere de supraveghere de ultimă generație au fost instalate în zonă.

Sistemul va detecta dacă localnicii aruncă gunoiul la voia întâmplării, dacă parchează în locuri interzise ori dacă izbucnesc conflicte în mijlocul străzii.

Alertele sunt transmise automat către poliție, astfel încât cel mai apropiat echipaj să intervină. Localnicii cred că sistemul este mai mult decât util.

Localnică: „Foarte bine, e o idee foarte bună. Așa ne învățam să le mai aruncăm unde trebuie, nu peste tot.”

Localnic: „Probabil lumea va fi mai civilizată, îmi pare foarte bine, poate se vede cine și aruncă pe jos, mizerie. Eu chiar o dată am văzut o femeie arunca o țigară pe geam.”

De altfel, și administrația locală pariază pe eficiență sporită în menținerea ordinii și a siguranței publice. Dar și pe o scădere a ratei infracționalității.

Sabin Ghemeș, viceprimar Câmpia Turzii: „Se monitorizează toate intrările și ieșirile, locurile cu criminalitate ridicată, punctele cu locurile de colectare a gunoiului, locurile de joacă pentru copii. Practic venim în întâmpinarea cetățeanului cu un plus de siguranță. Orice lucru care nu este corespunzător, parcări, depășire pe linie continuă, aruncatul gunoiului sau alte activități care nu sunt în regulă, sunt monitorizate și semnalizate separat pe alt monitor.”

Până acum au fost montate, 132 de camere de supraveghere. Proiectul valorează două milioane de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO